DBB soğuk havada vatandaşları sokakta bırakmıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 6 kimsesiz vatandaşı soğuk havadan etkilenmemesi için otellere yerleştirdi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte barınma ihtiyacı olan ve sokakta kalanların yardımına yetişiyor.

Soğuk havalarda vatandaşların mağdur olmaması için özel ekip oluşturan Zabıta Daire Başkanlığı, 24 saat boyunca parklarda, banklarda, duraklarda, sokaklarda, caddelerde ve otogarda devriye attı.

Ekipler yaptığı çalışmalarda barınma imkanı olmayan 3 kişiyi Büyükşehir Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu otellere yerleştirdi.

Ekipler devriye gezerken durakta soğukta bekleyen vatandaşların üşümemesi için zabıta araçlarına alarak gidecekleri yere kadar bıraktı.

Vatandaşlar, Alo 153’e bildirebilecek

Kimsesizlere daha hızlı ulaşılabilmesi amacıyla vatandaşlar sokakta kalanları Alo 153’e bildirebilecek.

Zabıta ekipleri vatandaşların bildirmesi durumunda soğuk havada sokakta kalan kimsesizleri araçlarla alarak otellere yerleştirecek, sağlık sorunları olanları ise hastanelerde tedavilerinin yapılmasını sağlayacak.