Regaip Kandili idrak edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, üç ayların başlangıcının habercisi olan Regaip Kandilini düzenlediği programla kutlandı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca düzenlenen “Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Sezonu” takvimi kapsamında Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Prof. Dr. Ekrem Demirli, “Huzur Dersleri” temaslıyla düzenlendiği söyleşisinde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in hadislerini ele aldı.

Ardından sahne alan Sanatçı Murat Belet, ilahi ve ezgilerini seslendirdi.

Sanatçı Belet, yaptığı açıklamada, vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Kente geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Belet, şöyle konuştu:

“Birçok belediye buna benzer organizasyonlar tertip ediyor ancak bu organizasyonun Diyarbakır’da olması, bizim burada Diyarbakırlılarla olmamız apayrı bir duygu. Salonda muhteşem bir coşku vardı, gelenler çok memnundu.”

İzleyicilerden Kader Karabey ise Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikleri faydalı bulduğunu dile getirerek “Büyükşehir Belediyesinin bu tarz etkinlikler yapması bizi çok mutlu ediyor. Bu tarz etkinliklere katılmak bize çok iyi geliyor” diye konuştu.