DBŞT’nin yeni oyunu “Komedi Mola” izleyiciyle buluşuyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın (DBŞT) yeni oyunu “Komedi Mola”, 25 Şubat Cuma günü ilk gösterimi yapılacak.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şehir Tiyatroları, her ay farklı skeçlerden oluşacak yeni oyunu “Komedi Mola”yı sahneye taşıyor.

İki Türkçe ve İki Kürtçe skeçten oluşacak oyunun Genel Sanat Yönetmenliğini Handan Ekici, yönetmenliğini ise Erdal Ayna yapacak.

Oyun, 25 Şubat Cuma saat 20.00’de Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

“Şehir Tiyatroları olarak çok dillilik üzerine çalışıyoruz”

DBŞT Genel Sanat Yönetmeni Handan Ekici,Şehir Tiyatroları olarak bu sezon çok dillilik temasıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Skeçlerde komedi unsuru öne çıkardıklarını belirten Ekici, şöyle konuştu:

“Ayrı ayrı hikayelerle biraz daha komedi unsurunu öne çıkaran bir oyun. Her ay dört ayrı hikâye ile seyirciyle buluşmayı planlanıyoruz. Çok dillilik üzerine çalışıyoruz. Kürtçe ile başladık ama işin içerisine bölgedeki diğer dilleri de katmayı düşünüyoruz.”

Çocuklar için “Sihirli Anahtar” ve “Elif‘in Maceraları”oyunu ile yetişkinler için Kürtçe “Derî” oyununu sahnelemeye devam ettiklerini ifade etti.

“Amacımız yazma ve oyunculuk yeteneği olan gençlere fırsat alanı oluşturmak”

Oyunun Yönetmeni Erdal Ayna ise çok dilli bir şehirde çok dilli sanat yapmak isteyen gençlere fırsat oluşturmak amacıyla Komedi Mola projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Ayna, şunları dile getirdi:

“Komedi Mola projesi ile amacımız Diyarbakır'da içinde bir cevher taşıyan, yazma ve oyunculuk yeteneği olan gençlere bir fırsat alanı oluşturmak.Bu sahnede, kendi yazdıkları metinleri, oyunları sahneleme fırsatı sağlamak istiyoruz. Bizim açımızdan Hem Türkçe hem Kürtçe olması çok önemli, şuan yoğun bir şekilde provalarını yapıyoruz.”

Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik kültür sanat alanındaki çalışmalarına da değinen Ayna, açılan kurslara kontenjanın çok üstünde başvurular geldiğini aktardı. Ayna, kültürel ve sanatsal çalışmalara önem vererek gençlerin talebini karşılamaya çalıştıklarını anlattı.

 

Video

Resim Galerisi