Güneş Evi öğrencileri ağırladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait, doğa dostu yenilenebilir enerji kaynakları örneklerinden biri olan Güneş Evi, ilkokul öğrencilerini ağırladı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, çocuklara ve gençlere çevre temizliği bilinci kazandırılması, çevreyi koruyan ve doğayı seven bireylerin yetiştirilmesi amacıyla öğrencilerine yönelik çalışmalara devam ediyor.

Çalışma kapsamında Fatih ilkokulu’nda öğrenim gören 52 öğrenci Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan Güneş Evi gezdirildi.

Etkinlikte öğrencilere, yenilenebilir enerji ile fosil yakıtların tanımı, zararları ve faydaları aktarıldı. Öğrenciler, güneş enerjisi, yenilenebilir enerji kaynakları ve fosil yakıtlar hakkında merak ettikleri soruları yetkili personele yöneltti.

Güneş Evi ile ilgili de bilgi veren görevliler, güneşten nasıl enerji alındığını, evin çalışma sistemi, evdeki her şeyin güneş enerjisi ile çalışması ve yenilenebilir enerjinin faydalarını anlattı.

Öğrencilerden 9 yaşındaki Berra Çeri, geziyi faydalı bulduğunu kaydederek, “Burada bize çevre ve güneş ile ilgili birçok bilgi verdiler. Güneş’in bir doğal elektik kaynağı olduğunu öğrendik.” diye konuştu.

Su ve elektrik tasarrufunu öğrendik

Güneş evinde atıklar ve tasarrufile ilgili bilgi aldıklarını belirten 9 yaşındaki Elanur Erdoğan ise,  “Bugün burada su ve elektriği neden tasarruflu kullanmamız gerektiği ile ilgili bilgiler aldık. Gezi çok eğlenceliydi” şeklinde konuştu.

10 yaşındaki Baran Eken ise, öğretmenleriyle yaptıkları geziden birçok bilgi öğrendiğini aktararak, “Bize plastik ve metalleri doğaya neden atmamamız gerektiğini, doğaya atılan atıkların hem kirliliğe hem de orman yangınlarına neden olduğunu söylediler.” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanlığı görevlileri, yapılan bilgilendirmelerin ardından ziyarete katılan öğrencilere boyama kitabı hediye etti.

 

Video

Resim Galerisi