DBŞT’nin yeni oyunu “Komedi Mola” ilk gösterimini yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın (DBŞT) yeni oyunu “Komedi Mola”, ilk gösterimini yaptı. 

Büyükşehir Belediyesi, Feqiyê Teyran Kültür Sanat Sezonu kapsamında birbirinden önemli etkinlikleri vatandaşlarla ücretsiz buluşturmaya devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şehir Tiyatroları, yeni oyunu “Komedi Mola” izleyici ile buluştu.

İki Türkçe ve iki Kürtçe skeçten oluşan oyunun Genel Sanat Yönetmenliğini Handan Ekici, yönetmenliğini ise Erdal Ayna yapıyor.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde ilk gösterimini yapan oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Ali Çelik, katılımdan dolayı memnun olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Diyarbakırlıların teveccühü bizi şaşırttı. Diyarbakır her şeyin güzeline layık. Tüm oyuncularımız harikaydı, çok güzel bir oyun ortaya çıkarmışlar. Burada bugün esprinin evrensel olduğunu gördüm. Tüm arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum.”

DBŞT Genel Sanat Yönetmeni Handan Ekici, oyunu hazırlarken dil ve gelenek olarak yereli yakalamaya çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Yoğun bir seyirci isteği var ve bu bizi gerçekten çok mutlu etti. Şöyle bir gerçek var. Bu pandemi süreci, insanların eve kapanması, gerçekten insanları bunalıma soktu ve artık biz bir drama izlemek istemiyoruz. Biz seyirciden bunu gördük. Artık bir şeylere gülmek istiyoruz. Ondan dolayı da oyunumuz gerçekten iyi tepki aldı.”

Oyunu izlemeye gelen Mehmet Karakuş, Komedi Mola’yı çok beğendiğini belirterek, oyunda Kürtçe skeçlere yer verilmesini çok anlamlı olduğunu kaydetti. Karakuş, Komedi Mola’nın hayatın içinden seçilen konularla iyi kurgulanmış güzel bir proje olduğunu aktardı. 

Üniversite öğrencisi Rojbin Çelik ise Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerini yakından takip ettiğini anlatarak, etkinliklerin ücretsiz bir şekilde gerçekleşmesinin özellikle öğrenciler açısından çok iyi olduğunu belirtti.

Ailesi ile birlikte oyunu izleyen Fırat Yıldırım, “Gerçekten çok güzeldi ve yoğun ilgi vardı. Oyuncularının başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Komedi Mola’nın güzel bir proje olduğuna dikkati çeken Helin Çoban ise şunları kaydetti:

“Diyarbakır’da kültür ve sanat çalışmalarının artmasını istiyorum. Bu konuda da belediyemizin çalışmaları son zamanlarda çok başarılı bir şekilde devam ediyor.”

 

 

Resim Galerisi