“Çanakkale Destanı” tiyatro oyunu Diyarbakır’da sahnelendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun oyunu Çanakkale Destanı’nı tiyatroseverlerle buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi, Feqîye Teyran Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında hazırladığı Mart Ayı etkinlik takvimi ile sanatseverleri tiyatro, konser ve sinema başta olmak üzere birçok ücretsiz etkinlikle bir araya getirmeye devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Çanakkale Zaferi'nin baş mimarı, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk'ün cephe anılarının konu edildiği Çanakkale Destanı oyununu Diyarbakırlı tiyatroseverler için sahneye taşıdı.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gösterimi gerçekleşen tek perdelik oyunu seyirciler ilgiyle izlerken, tiyatronun sonunda oyuncular ayakta alkışlandı.

Oyunu izlemeye gelen Büşra Özdemir, oyunu çok beğendiğini, oyuncuların Çanakkale de yaşananları kendisine hissettirdiğini söyledi.

Özdemir, Büyükşehir Belediyesinin eğitime destek çalışmaları kapsamında açtığı akademi lisede sınava hazırlandığını belirterek öğrencilerin eğitim alanında Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından faydalanmasını istedi.

Çanakkale Destanı oyununu ve oyuncuların performansını çok beğendiğini dile getiren Geylani Karacadağ ise Büyükşehir Belediyesinin 15. Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde okul olarak Çanakkale Zaferi’ni anlatan bir oyunla yer alacaklarını ifade etti. Karacadağ, bu oyunun kendi oyunlarını sergilemede kendilerine katkı sağladığını anlattı.

Oyunun Konusu

Oyunda, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Havranlı Koca Seyit'in, Nusret Mayın Gemisi personelinin kahramanlıklarının yanısıra; cephe gerisinde Anadolu halkının göstermiş oldukları fedakarlıklar ve 57. Alay'ın 24 Nisan 1915 gecesi yazdığı destan işleniyor.

Video

Resim Galerisi