Diyarbakırlılar “Solistler Geçidi” konseri ile müziğe doydu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Konservatuarı’nın hazırladığı ‘Solistler Geçidi’ konseri izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi, Feqiyê Teyran Kültür Sanat Sezonu kapsamında etkinlikleri vatandaşlarla ücretsiz buluşturmaya devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, ilkini Şubat ayında gerçekleştirdiği“Solistler Geçidi” konserinin ikincisi yapıldı.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Diyarbakırlı ses sanatçısı Bedri Ayseli’nin onur konuğu olduğu gecede 16 solist farklı tarzda şarkılar seslendirdi.

Konserde solist olarak yer alan Müzik Öğretmeni Elif Tunç, sanatsal etkinliklerin kente renk kattığını söyledi.

Tunç, “Programdan çok keyif aldım, seyirci çok iyiydi. Şarkı söylerken muhteşem bir duygu içerisine girdim. Böyle bir konserin içerisinde bulunduğum için çok mutluyum. ” şeklinde konuştu.

Konseri dinlemeye gelen müzik öğrencisi Ali Cin ise Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerini yakından takip ettiğini belirterek, “Çok güzel bir program keyif alarak dinledik, izledik. Bu tarz programların devamının gelmesini isterim.” dedi.