“Keremke”nin dokuzuncu sayısı çıktı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, hizmet ve yatırımlarının yer aldığı aylık haber bülteni “Keremke”nin dokuzuncu sayısı çıktı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, kent merkezi ve ilçelerdeki hizmetlerine yer verdiği aylık haber bülteni “Keremke”nin dokuzuncu sayısı okuyucuyla buluştu.

Diyarbakırlılar, haber bültenine, dijital ortamda Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesinde, alış veriş merkezleri, toplu taşıma araçları, müzeler, gençlik ve kadın merkezleri ile millet kıraathanelerinden ulaşabilecek.

“Keremke” haber bülteni ayrıca belediye personeli aracılığıyla kentin işlek caddelerinde vatandaşlara ve esnafa ulaştırılacak.

“Taze bahardır şimdi Diyarbakır’da açan”

Vali Münir Karaloğlu, “Keremke”nin dokuzuncu sayısında kaleme aldığı “Taze bahardır şimdi Diyarbakır’da açan” başlıklı yazısında Baharın yaşamayı bilene umut, uyanış, müjde, yenilik ve cennet olduğunu belirterek “Ve Diyarbakır bahardır, baharı bilene… Zemherinin ortasında bile“ baharmış gibi” düşündürür kendini, bahar muştudur…” ifadelerini kullandı.

Göreve başladıklarında yeni bir bahar düşleyerek yola çıktıklarını vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti:

“Cemre gibi düştük yollara. Şehrimizin her bir köşesine, her bir hemşehrimizin gönlüne dokunma şiarıyla başladık çalışmaya. Beklenen, özlenen hizmetti, eserdi; aşktı, şevkti, niyetti, samimiyetti, emekti… Bize düşen de “Başım Gözüm üstüne” demekti. Biz de yürekten dedik. Diyarbakır’da hizmet baharını başlattık.”

Okurların, Keremke’nin bu sayısında baharı muştulayan, çiçek çiçek açan hizmetleri, şehrin karardı kararacak yüzünün bahar çiçeği gibi açan bir çehreye dönüştüren projeleri okuyacağını belirten Karaloğlu, makalesini şu kelimelerle tamamladı:

“Biliyoruz ve inanıyoruz ki, beklemekle bahar gelmez. Bizler, tüm kurum ve kuruluşlarımızla, tüm ekibimizle beraber çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Şehrimize yatırım yapmaya, yatırımcı getirmeye; Diyarbakır’a bahar olacak, bahar yaşatacak her türlü girişimi desteklemeye devam edeceğiz. Muradımız, arzumuz, hedefimiz Diyarbakır’ın baharıdır. İnsanımızın özlediği bahara kavuşmasıdır. Takvimler baharı gösterirken, hizmet ve eserlerimizin de yüreğinizde, gönlünüzde bahar neşesi yaşatmasını diliyorum. Taze bahardır şimdi Diyarbakır’da açan ve Allah’ın izniyle, bizler bir ve beraber oldukça, hep bahar yaşayacağız. Diyarbakır’ımızın aydınlık geleceği için uzun soluklu yürüyüşümüze hep birlikte devam edeceğiz. Ayrıca, takvimler Ramazan Bahar’ını gösteriyor. Hep beraber güzel bir Ramazan ayı yaşamayı niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum.”