Vali Karaloğlu, gençlerle iftarda bir araya geldi

Karaloğlu:

“Diyarbakır’da Iyaz Bin Ganem’in ordusundaki  sahabeyi kiramın, Hazreti Süleyman'ın izinden gidecek bir gençlik yetiştirme gayretimiz var”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diyarbakır şubesinin düzenlediği iftarda gençlerle bir araya geldi.

İftar sonrası açıklama yapan Vali Karaloğlu, göreve geldiği 2 yıldan beri altyapıdan üstyapıya, yollardan caddelere, sokaklara, parklara, içme suyuna kadar önemli projelerin hayata geçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı sosyal belediyecilik kavramını Diyarbakır’da uyguladıklarını belirten Karaloğlu, gençlerle ilgili yürüttükleri projelerin en önemli gündemleri olduğunu aktardı.

“İmar ettiğiniz şehri ihmal ettiğiniz gençlik yıkar mahveder”

Kreşlerden başlayarak bilgi evlerine, akademi liseler ve akademi üniversite, DİSMEK ile kültür ve sanat faaliyetleri, sanat kurslarıyla gençleri yeniden ihya etmeye çalıştıklarını kaydeden Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Turgut Cansever diye rahmetli bir büyük mimarımız var. Diyor ki, şehri imar ederken gençliği ihya etmeyi ihmal ederseniz, imar ettiğiniz şehri ihmal ettiğiniz gençlik yıkar mahveder. Bizim aslında Bölgede yaşadığımız Diyarbakır'da yaşadığımız geçmişteki sorunların temelinde biraz gençliği ihyasının ihmal edilmesi var.”

Gençlere önem verdiklerini vurgulayan Karaloğlu, şunları dile getirdi:

“Şimdi yeniden özümüze dönüyoruz. Diyarbakır’da Iyaz Bin Ganem’in ordusundaki  sahabeyi kiramın, Hazreti Süleyman'ın izinden gidecek bir gençlik yetiştirme gayretimiz var. Diyarbakır'ın Türkiye'nin, İslam coğrafyasının ümmetin buna ihtiyacı var.”

“Diyarbakır önemli İslam, medeniyet şehridir”

Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik çalışmalarını anlatan Karaloğlu, şunları kaydetti: 

“Gençler ihmal edilmeye gelmez. Bilgievleri, akademi  lise, akademi üniversite, kitap, kafeler, sportif faaliyetler, gençlik merkezleri, kamplar, salonlar. Aklınıza gelebilecek gençlikle ilgili bütün faaliyetleri ‘Uyanış Gençlik’ mottosu altında birleştirdik. Şu anda Allah'a hamdolsun Diyarbakır'da çok güzel bir gençlik hareketi var. Diyarbakır'ın geleceği bundan iyi olacak. Sevgili gençler, Buna emin olun bunu sizlerle başaracağız. Diyarbakır önemli İslam, medeniyet şehridir. Bizim medeniyet mefkuremizin önemli merkezlerinden bir tanesidir. İnşallah bu gün sizler yetişerek yarın bu bayrağı devralıp Diyarbakır'ın bu özelliğini de devam ettireceğiz.”

Vali Karaloğlu daha sonra Kayapınar ilçesi Abdulkadir Aksu caddesinde bir sitede vatandaşlarla çay içip sohbet etti.

Vatandaşlardan gelen ulaşım, semt pazarı, aydınlatma gibi talepleri not alan Vali Karaloğlu, aksaklıkların giderilmesi için ilgililere talimat verdi. 

Diyarbakır’da huzur ve güven ortamının hakim olduğunu belirten Karaloğlu, “Sizden isteğim bu yakaladığımız güzel ortamı bozmak isteyenlere de fırsat vermeyin. Bu şehrin potansiyeli de insan gücü ve bu şehri geleceğe taşır. Bunu muhafaza edelim” şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu’na Büyükşehir Belediyesi Genel Sektereti Ayhan Kardan, DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, DEDAŞ İl Müdürü Bülent Uğur Yaka eşlik etti.

Resim Galerisi