Diyarbakırlılar “Ramazan Baharı”ında maneviyata doyacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı Nisan kültür-sanat takvimi açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi, “Feqîyê Teyran Kültür Sanat Sezonu” kapsamında Ramazan ayına özel hazırladığı Nisan 2022 Kültür ve Sanat Etkinlik Takvimi dolu dolu geçecek.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, “Barışcan’la Ramazan Otobüsü” etkinliği ile her gün farklı bir mahallede çocuklar için Ramazan eğlencesi düzenliyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 25 Nisan - 2 Mayıs tarihlerinde Kurşunlu Cami Meydanı Ramazan etkinlik alanında ‘Dini Yayınlar Kitap Günleri’ gerçekleştirilecek.

Ramazan ayının son haftası, Kurşunlu Cami Meydanı Ramazan Etkinlik Alanında ‘1. Mezopotamya Tesbih Festivali’ gerçekleştirilecek. Festival 25 Nisan’da başlayacak 2 Mayıs’ta sona erecek.

Diyarbakırlı fotoğraf sanatçılarının katılımıyla ‘Maneviyat Penceresinden Diyarbakır Karma Fotoğraf Sergisi’ açılacak. 100’e yakın eserin yer alacağı sergi, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda 11-30 Nisan tarihleri arasında sergilenecek.

“Eskimeyen Ezgiler” konserleri kapsamında Mustafa Cihat, 8 Nisan saat 21.30’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde ilahilerle dolu bir gecede sevenleriyle buluşacak.

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Musikisi Topluluğu” 18 Nisan saat 21.30’da Ramazan ayına özel konser düzenleyecek.

Meltem Macit'in Sanat Yönetmenliğini yaptığı “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu” unutulmaz bir müzik şöleniyle 19 Nisan saat 21.30’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde sahne alacak.

Yusuf Güney şarkıları, şiirleri ve sevilen Ramazan sohbetleri ile 24 Nisan, İbrahim Sadri şiirleri ve sohbetleriyle 25 Nisan, sevilen ilahileri ile Grup Dergâh 26 Nisan, Sufi Mehter 28 Nisan, Mesut Kurtiş 29 Nisan’da Kurşunlu Cami Meydanında sanatseverlerle buluşacak.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği “Solistler Geçidi” konserleri üçüncüsü Ramazan Özel Programı ile sahneye taşınacak. “Solistler Geçidi 3” 30 Nisan saat 21.30’da Kurşunlu Cami Meydanında Diyarbakırlılar ile buluşacak.

‘Tuluyhan Uğurlu Piyano Resitali' sanatseverlerle buluşacak

Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, 22 Nisan saat 21.30’da Sezai Karakoç KKM’de sanatseverlerle bir araya gelecek. Uğurlu, “Anadolu Erenleri” çalışmasıyla kulakların pasını silecek.

Ramazan ayına özel tiyatrolar güldürmeye devam edecek

Ünlü masal anlatıcısı “Yusuf Duru”nun anlatımıyla Meddah Hikâyeleri gösterisi 25 Nisan saat 16.00’da Kurşunlu Camii Meydanında, Osmanlı Devleti’nin kazandığı son zafer olan Telgrafhane 1916 “Kut’ül Amare Zaferi” tiyatro oyunu 29 Nisan saat 15.00’te Sezai Karakoç KKM’de sahnelenecek.

Ramazan ayına özel söyleşiler düzenlenecek

Türkiye’de profesör unvanını alan en genç isim olarak tarihe geçen Yazar “Mim Kemal Öke” ‘Aşkın Nefesi’ söyleşi programı ile 9 Nisan saat 21.30’da, Ramazan’a özel sohbetleri ile “Necla Nazır” kadınlara özel programla 12 Nisan saat 11.00’de, “Şehrin Sultanları” 17 Nisan saat 21.30’da Sezai Karakoç KKM’de keyifli söyleşilerle sevenleriyle buluşacak.

Necip Fazıl Kısakürek anılacak

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın her ay düzenlediği Üstada Saygı programında bu ay Necip Fazıl Kısakürek anılacak. Büyük ustanın hayatının ve eserlerinin seslendirileceği program, Usta Müzisyen Yücel Arzen yönetiminde Sezai Karakoç KKM’de düzenlenecek.