Karaloğlu: “Diyarbakır'ın 17 ilçesi şantiye gibi her yerde mutlaka çalışmalarımız var”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Bismil ilçesi Arapkent Mahallesinde iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi, Tepe Mahallesinde vatandaşın çayına misafir oldu

Karaloğlu:

“17 ilçemizin tamamında, kırsalında merkezlerinde her yerde vatandaşın sorunlarını çözebilmek için bir gayretimiz var. Sizden aldığımız bilgilerle sorunların farkındayız, sıraya koymuş durumdayız. Sırasıyla sorunları çözüyoruz.”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Bismil ilçesi Arapkent Mahallesi sakinlerinin iftarına konuk oldu.

İlçede ilk olarak Köseli Mahallesini ziyaret eden Karaloğlu, Abdulkadir Karavil Medresesi ve Muhammed Ali Tahir Cami inşaatlarında incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından Arapkent Mahallesinde vatandaşlarla iftar yaptı.

İftar yemeğinin ardından Tepe Mahallesinde vatandaşın çayına misafir oldu.

Vatandaşlarla selamlaşan Karaloğlu, sorunları ve talepleri dinledi, Büyükşehir Belediyesi’nden beklentileri sordu.

Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayını fırsata çevirdiklerini ve her gün toplumun farklı bir kesimiyle iftar sofrasını paylaştıklarını söyledi.

Karaloğlu şöyle konuştu:

“Her akşam farklı ilçede toplumun farklı kesimleri ile bir araya gelip dertleşmek istiyoruz, vatandaşımızı dinlemek istiyoruz. Bizim söyleyeceklerimiz var, söylüyoruz. Vatandaşın söyleyeceği varsa onları dinliyoruz, notumuzu alıyoruz. Sorunlar varsa çözmeye çalışıyoruz.”

“Huzurumuza kasteden kim olursa olsun yeter dememiz lazım”

Diyarbakır’da huzur ve güven ortamının yarattığı olumlu havaya dikkat çeken Karaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyarbakır belki de son 40 yılın en huzurlu, en güvenli dönemini yaşıyor. Bakın, gecenin bu saatinde hep birlikte buradayız. Oturduk devlet, millet dertleşiyoruz. Rabbim huzurumuzu, güvenliğimizi bozmasın. Yalnız bunu bozmak isteyenlere de artık Diyarbakırlı, Bismilli, Tepelinin izin vermemesi lazım, bozdurmaya kasteden kim olursa olsun. En yakınımızdan en uzağına kadar bu millet çok çekti. Artık huzurumuza kasteden kim olursa olsun yeter dememiz lazım. Bizden uzak olun dememiz lazım.”

İki yıldır Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkan vekilliğini görevini yürüttüğü hatırlatan Karaloğlu, kamu kurum ve kuruluşları, il müdürlükleri, bölge müdürlükleri, kaymakamlıklar, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile birlikte Diyarbakır'da hizmet seferberliği yaptıklarını anlattı.

“Sırasıyla sorunları çözüyoruz”

Karaloğlu, şunları kaydetti:

“17 ilçemizin tamamında, kırsalında merkezlerinde her yerde vatandaşın sorunlarını çözebilmek için bir gayretimiz var. Her şeyi çözdük mü elbette ki hayır ama şunu söyleyebilirim, sorunların farkındayız. Çünkü sizinle sık sık bir araya geliyorum. Sizden aldığımız bilgilerle sorunların farkındayız, sıraya koymuş durumdayız. Sırasıyla sorunları çözüyoruz. Bunu da görüyorsunuz. Diyarbakır'ın şu anda 17 ilçesi şantiye gibi her yerde mutlaka çalışmalarımız var ve bu devam edecek. Ama bunun devam edebilmesi için anahtar huzur ve güven. Biz enerjimizi bir fitne fücur örgütünün bölgede yaratmış olduğu rahatsızlıkları gidermek için kullanmak zorunda kalıyorduk. Ama bugün Allah’a hamdolsun vatandaşın sorunlarına odaklanabildik.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’a verdiği öneme değinen Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Diyarbakır şanslı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gerçekten Diyarbakır’la ilgili bugüne kadar götürdüğümüz her sorunla ilgili her proje ile ilgili tereddütsüz bize destek verdi. Bakanlarına talimatları var. Sayın bakanlarımızın Diyarbakır’la ilgili projelere her birinin ayrı ayrı desteği var. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün bakanlarımıza, ilimizi Ankara'da temsil eden değerli milletvekillerimize sizlerin adına çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmadan sonra Karaloğlu, mahalle muhtarları ve vatandaşların şikayetlerini dinledi, çözüm için ilgili birimlere talimat verdi.

Karaloğlu’na Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve kamu kurum müdürleri eşlik etti.

Video

Resim Galerisi