5 yıldızlı otel konforundaki misafirhanede Ramazan sofrası gönülleri ısıtıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait hasta ve hasta yakını misafirhanesinde kalan vatandaşlara Ramazan Ayı boyunca iftar ve sahur veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi, hasta ve hasta yakınlarının ücretsiz faydalanması amacıyla 2017’de faaliyete aldığı 136 oda 391 yatak kapasiteli misafirhanede, Ramazan ayı dolayısıyla özenle hazırlanan lezzetleri merkezde kalan konuklara ikram ediliyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının güler yüzlü personeli hazırladıkları iftar ve sahur sofralarıyla misafirlerinin Ramazan ayını ev sıcaklığında geçirmesini sağlıyor.

Vatandaşlar, bu sayede aile ortamından uzakta Ramazan geçirmenin hüznünü az da olsa gidermiş oluyor.

“Memleketine gidemeyen hasta ve yakınlarını ağırlıyoruz”

Sosyla Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, vatandaşlara ev konforunda hizmet sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Misafirhanenin bölge için önemli olduğuna dikkat çeken Akyıldız, şöyle konuştu:

“Diyarbakır'ın ilçelerinden ve Diyarbakır dışındaki illerden gelen hastaların Diyarbakır'da ev olanağı olmaması ve barınma ihtiyaçlarından dolayı biz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir model sergiledik. Bütün hastaneleri ile koordine halindeyiz. Hastanelere gelip kendi memleketine gidemeyen, burada kalan bütün hastalar ve hasta yakınları bize konuk olarak gelmektedir.”

Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayında birçok alanda çalışmalarına devam ettiğini belirten Akyıldız, pandemi nedeniyle bu yıl iftar çadırları kuramadıklarını kaydetti.

Akyıldız, şöyle konuştu:

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin birçok yardımlarda bulunuyor. Bize başvuran gerek yaşlı engelli ve çocuk gruplarına evlerine kadar sıcak yemek götürmekteyiz, birçok hastanemizin önünde çorba dağıtımlarımız ve ikramlarımız devam ediyor. Ayrıca Diyarbakır'ın tüm sokaklarında ve caddelerinde iftar zamanı iftara 5 kala adı altında bizim yaptığımız sandviçler, hurma ve suyumuzla insanlarımızın iftarını açmasını sağlıyoruz.”

5 yıldızlı otel konseptinde

Hasta ve Hasta Yakını Misafirhanesi Şube Müdürü Ayfer Elaltıntaş, hastalara ve refakatçilerine ev ortamı sıcaklığında hizmet vermek için çalıştıklarını vurguladı.

Elaltıntaş, şunları dile getirdi:

“İl dışından gelen kalacak yeri olmayan hastane bahçelerinde yatan sokakta kalan yani yere gidecek yeri olmadığı için dışarıda kalmış hasta ve yakınlarına hizmet veren, 5 yıldızlı otel konseptinde bir yer. Sıcak suyu, banyosu ve oda hizmetleri anlamında çok çok ileri seviyede. Revir hizmetinden de yararlanabiliyor. Vatandaşlarımız rahat konforlu şekilde tedavilerini oluyorlar”

 

“Yemeğimizi ayağımıza kadar getiriyorlar”

Şanlıurfa’dan tedavi olmak için gelen 65 yaşındaki Senem Kaya, personelin hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaya,”Bize iyi bakıyorlar, yiyip içiyoruz. Ev sıcaklığından daha güzel bir ortam burası, yemeğimizi ayağımıza kadar getiriyorlar.” şeklinde konuştu.

“Personel güler yüzlü”

Refakatçi Hasan Yalçın ise misafirhane sayesinde ücretsiz konaklamadan faydalandıklarını bu sayede büyük bir maddi yükten kurtulduklarını söyledi.

Yalçın, şöyle konuştu:

“Batman’ın Kozluk ilçesinden geldim. Kızım kalpten ameliyat oldu, 8 gündür iftarımı ve sahurumu burada yapıyorum. Yemekler gayet temiz ve güzel yapılmış. Personel çok güler yüzlü, hizmetten memnunumuz, Allah razı olsun her türlü yardımı yapıyorlar. Yatmadan, çarşafımıza, yemeklere kadar her türlü imkândan en iyi şekilde faydalanıyoruz.”

Video

Resim Galerisi