Ramazan’ın son haftası, Tarihi Kurşunlu Cami Meydanı renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının son haftasında Tarihi Kurşunlu Cami Meydanı’nda vatandaşları renkli etkinliklerle buluşturacak.

Büyükşehir Belediyesi, “Feqîyê Teyran Kültür Sanat Sezonu” kapsamında Ramazan ayına özel hazırladığı Kültür ve Sanat Etkinlikleri dolu dolu geçiyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, düzenlediği etkinliklerde çocukları unutmadı. Ramazan etkinlik alanında her gün düzenlenecek Meddah, Hacıvat ile Karagöz ve Nasreddin Hoca etkinlikleriyle çocuklar eğlenceye doyacak.

Halk Üniversitesi olarak bilinen DİSMEK bünyesindeki eğitmen ve kursiyerlerin yaptığı el işi ürünler standa sergilenip satışa sunulacak.

Etkinlikler kapsamında ‘1. Mezopotamya Tesbih Festivali’ gerçekleştirilecek. Diyarbakırlı tespih ustalarının el emeği göz nuru tespihleri görücüye çıkacağı festival 25 Nisan’da başlayacak 1 Mayıs’ta sona erecek.

İbrahim Sadri şiirleri ve sohbetleriyle 25 Nisan, sevilen ilahileri ile Grup Dergâh 26 Nisan, 29 Nisan’da Sufi Mehter ve Mesut Kurtiş Kurşunlu Cami Meydanında sanatseverlerle buluşacak, İlahiyatçı Mehmet Emin Ay, söyleyişi gerçekleştirecek.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği “Solistler Geçidi” konserleri üçüncüsü Ramazan Özel Programı ile sahneye taşınacak. “Solistler Geçidi 3” 30 Nisan saat 21.30’da Kurşunlu Cami Meydanında Diyarbakırlılar ile buluşacak.

Resim Galerisi