Ulu çınarlar ve hastalar bayramda unutulmadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 60 yaş üstü ulu çınarları ve hastaları ziyaret ederek Ramazan Bayramı’nda yalnız bırakmadı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, tek başına yaşayan ve özellikle bayramlarda kapılarının çalınmasını bekleyen ulu çınarların ve hastaların bayramı buruk geçirmemesi için harekete geçti.

Başkanlık bünyesinde oluşturulan ekipler, yanlarına aldıkları 300 liralık alışveriş kartı ve çeşitli hediyelerle gerçekleştirdikleri bayram ziyaretleriyle yaşlıların ve hastaların evlerini şenlendirdi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, ziyaretlerde ulu çınarlara ve hastalara daha iyi hizmet verebilmek için sorun ve taleplerini dinleyerek Ramazan Bayramlarını kutladı.

“Bütün eksiklerini tamamlıyoruz”

Yaşlıları yalnız bırakmamak için ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirten Akyıldız, sosyal belediyecilik gereği en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Akyıldız, şöyle konuştu:

“Bayramda da ulu çınarları yaşlılarımızı unutmamak, onların hizmetkarı ve yanlarında olmak için şuan ziyaretlerde bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan yaşlı birimi olarak Diyarbakır’da yalnız yaşayan, kimsesi olmayan yaşlıların hepsini tespit etmiş bulunmaktayız. Bütün eksiklerini tamamlıyoruz, ayda bir evlerine gelip temizliklerini yapıyoruz.”

“Hayır dualarını alacağız”

Yaşlıların ihtiyaçlarına göre hediyeler verdiklerini aktaran Akyıldız, şunları kaydetti:

“Bayram şekerinden tutun da içinde 300 lira para bulunan kartı ve hijyen paketlerini teslim ettik. Bayramdan sonra da bütün yaşlılarımızı dolaşacağız, eksiklerini bitireceğiz. Hayır dualarını alacağız.”

“Yaşlılarımızın her zaman yanındayız, hizmetindeyiz”

Yaşlı Birimi’nin yaptığı tespitler dışında “Alo 153” Çağrı Merkezi üzerinden her ay 300 ile 400 başvuru aldıklarını belirten Akyıldız, şunları dile getirdi:

“Birebir tespit ettiğimiz gerçekten ihtiyaç sahibi kimsesi olmayan yaklaşık 200 yaşlımızı sürekli ziyaret ediyoruz. Bunların hiç kimsesi yok. Evde yalnız yaşıyorlar. Hiçbir ihtiyaçlarını karşılamıyorlar, biz karşılamaya çalışıyoruz. Hamdolsun birimimizde her türlü imkanlarımız var, bu imkanlarla yaşlılarımızın her zaman yanındayız, hizmetindeyiz.”

Yaşlılar ile beraber hastaları da ziyaret ettiklerini vurgulayan Akyıldız, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Engelli birimimiz üzerinden tüm bu yaşlılarımızın yanında hastalarımızı da bayram dolayısıyla ziyaret edip hem onların duasını almak hem onları mutlu etmek için kendilerine hediyelerini takdim edip evlerinden ayrılıyoruz.”

Ulu çınarlar ve hastalar ise Ramazan Bayramı’nda kapılarını çalan, kendilerine gösterilen ilgi ve hoş sohbetten dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Evde bakım hizmetleri devam ediyor

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Yaşlılar Birimi, tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yaşlılara evde bakım hizmeti vermeyi sürdürüyor.

Tespit edilen 60 yaş üstü vatandaşlara yönelik aynı zamanda refakat hizmeti de sunana Yaşlılar Birimi, sağlık sorunu olanların hastanelere ulaşımlarını ve evrak işlemlerini de takip ediyor.

Yaşlılar Birimi, ayrıca fatura ödeme, devlet dairelerine yapılan başvurular, kamusal işlemler gibi birçok alanda da refakat hizmetlerini de üstleniyor.

Video

Resim Galerisi