"Diyarbakır Fetih Marşı Güfte Yarışması" sonuçlandı

Diyarbakır'ın Fethi'nin 1383. yıl dönümü münasebetiyle Türkçe ve Kürtçe düzenlenen "Diyarbakır Fetih Marşı Güfte Yarışması" sonuçlandı.

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ın İslam Orduları tarafından fethedilmesi 1383. yılı kutlaması etkinlikleri kapsamında düzenlediği Türkçe ve Kürtçe düzenlenen "Diyarbakır Fetih Marşı Güfte Yarışması"nın kazananları belli oldu.

“İslamiyet, İslam Medeniyeti, Barış, Diyarbekir, Fetih, Fethin Sembolleri, Hazreti Süleyman, Sahabe, Kutlu Nesil” kavram ve konularını barındıran eserlerin yer aldığı yarışmada, Türkçe kategorisinde İbrahim Şaşma “Diyarbakır Fethi” ile birinci, Ahmet Tanyıldız “Fetih Destanı” ile ikinci, Mehmet Gülsever “Kutlu Fetih” eseri ile üçüncü oldu.  

Kürtçe kategorisinde ise Bilal Güler “Fethe Mubarek” ile birinci, Mustafa Turan “Selam Ey Diyarbekir” ile ikinci, Hamit Öztekin “Fetha Mubin” eseri ile üçüncü oldu.

Büyükşehir Belediyesi ve Eğitim-Bir-Sen tarafından ortaklaşa düzenlenen yarışmada dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü güfteler ödüllendirilecek. 

Türkçe ve Kürtçe kategorilerinde birinci olan güfteler bestelenerek bu seneki Fetih Kutlamalarında kullanılacak.

 

Resim Galerisi