Bu sayfayı yazdır

“15. Liselerarası Tiyatro Şenliği” başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun (DBŞT) düzenlediği “15. Liselerarası Tiyatro Şenliği” 14 Mayıs Cumartesi başlıyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, genç tiyatrocu adaylarını açığa çıkarmak ve nitelikli bir tiyatro izleyicisi oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yıl 15’incisi düzenlenen Liselerarası Tiyatro Şenliği, 14-21 Mayıs tarihlerinde Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. 7 lisenin katılım gösterdiği şenlikte izleyiciler oyunlardan ücretsiz faydalanacak.

Tiyatro Şenliğinde Gaziler Anadolu Lisesi “Komşu Köyün Delisi”, Ortadoğu Koleji “Bir Evlenme Teklifi”, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi “Sevkiyat Var”, Özel Kaya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi “Cehalet”, Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi “Sınavsız Hava Sahası”, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi “Karakter Aramızda” Sosyal Bilimler Lisesi “Sevgili Doktor” oyunlarıyla izleyici karşısına çıkacak.

Tiyatro Şenliği, 21 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Atölye ve söyleyişiler

Festival boyunca 5 atölye ve söyleşi gerçekleştirilecek. Atölye ve söyleşilerin programı ise şöyle:

Metin Güler - Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı “Performans Odaklı Sokak Tiyatrosu Atölyesi” (14-15-16 Mayıs 14.00)

Nazlı Çığa - Tiyatro Sanatçısı “Oyunculuk” (19-20 Mayıs14.00) 

Dr. Öğretim Üyesi İbrahim İ. Öztahtalı - Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Okuma Tiyatrosunda Dramatik Metin Kurgu ve Seslendirilme” (19-20 Mayıs 14.00)

Doç.Dr. Birgül Yeşiloloğu Güler- Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuarı “Kalemden Kendine, Yazarlık Atölyesi” (19-20 Mayıs14.00)

Salih Kalyon- Sinema ve Tiyatro oyuncusu- “Oyunculuk” (20 Mayıs17.00)