Bu sayfayı yazdır

“15. Liselerarası Tiyatro Şenliği” başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun (DBŞT) düzenlediği “15. Liselerarası Tiyatro Şenliği” başladı.

 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, genç tiyatrocu adaylarını açığa çıkarmak ve nitelikli bir tiyatro izleyicisi oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yıl 15’incisi düzenlenen Liselerarası Tiyatro Şenliği, ilk gününde Gaziler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Komşu Köyün Delisi” adlı oyun sahnelendi. 

Ege bölgesinde geçen ve muhtarlık seçimine hazırlanan bir köyde yaşanan olayların konu edildiği oyunda, genç yeteneklerin performansı izleyicilerden tam not aldı.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde süren Tiyatro Şenliği; Ortadoğu Koleji’nin “Bir Evlenme Teklifi”, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nin “Sevkiyat Var”, Özel Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Cehalet”, Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi’nin “Sınavsız Hava Sahası”, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nin “Karakter Aramızda” Sosyal Bilimler Lisesi’nin “Sevgili Doktor” oyunlarıyla devam edecek.

 

Atölye ve söyleşiler

Atölye ve söyleşilerin de gerçekleştirileceği 15’inci Tiyatro Şenliğinde; 15-16 Mayıs saat 14.00’te Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler “Performans Odaklı Sokak Tiyatrosu Atölyesi”, 19 ve 20 Mayıs saat 14.00’te Tiyatro Sanatçısı Nazlı Çığa “Oyunculuk”, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi İbrahim İ. Öztahtalı “Okuma Tiyatrosunda Dramatik Metin Kurgu ve Seslendirilme”, Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarından Doç.Dr. Birgül Yeşiloloğu Güler “Kalemden Kendine, Yazarlık Atölyesi” 20 Mayıs 17.00’de ise Sinema ve Tiyatro oyuncusu Salih Kalyon “Oyunculuk” söyleşisiyle katılımcılarla bir araya gelecek.

İzleyicilerin oyunlardan ücretsiz faydalandığı şenlik, 21 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Video

Resim Galerisi