Diyarbakır Fethi’nin 1383’üncü yıl dönümü coşkuyla kutlanıyor

Diyarbakır’ın Fethi’nin 1383’üncü yılı dolayısıyla “Fetih 639 Bisiklet Turu” ve “Sufi Mehter Fetih Konseri” gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Fethi’nin 1383’üncü yıl dönümünü dolayısıyla hazırladığı etkinlik takvimi ile vatandaşlar Fetih Haftası’nı coşkuyla kutluyor.

Diyarbakır'ın İslam orduları tarafından fethedilmesinin 1383'üncü yılı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa düzenlediği Park75’ten başlayan bisiklet turu Kurşunlu Cami’de tamamlandı.

Park75’te bisiklet turunu başlatan Vali Ali İhsan Su, yaptığı açıklamada, “Fetih Haftası” kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Turun bisiklet sporunun yaygınlaşmasına katkı sunacağını belirten Vali Su, vatandaşları sağlıkları için bisiklet kullanmaya davet etti.

Kentin bisiklet sporuna uygun arazisi olduğunu belirten Vali Su, hazırda olan bisiklet yollarının da vatandaşların bisiklet kullanımını kolaylaştıracağını ifade etti.

Sporculara başarılar dileyen Vali Su, Fetih Turu’nun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Su, konuşmasının ardından bisiklet turunun startını verdi. Pedallarını Fetih için çeviren Bisiklet tutkunları parkuru Kurşunlu Cami’nde tamamladı.

Sufi Mehter Fetih Konseri

Akşam ise Kurşunlu Cami Meydanında Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından “Sufi Mehter Fetih Konseri” düzenlendi.

Sanatçıların beğenilen eserlerini seslendirdiği konserde, vatandaşlar da eşlik ederek keyifli bir gece yaşadı.

Video

Resim Galerisi