Gönüllülere itfaiyecilik eğitimi

Diyarbakır İtfaiyesi, yangın ve doğal afetlere müdahale etmek için kurulan gönüllü itfaiyeci grubuna eğitim verdi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, aralarında çevre il ve ilçelerin itfaiye teşkilatlarının da bulunduğu birçok kamu kurum, kuruluşa yangın, yaşanabilecek doğal afetlerle ilgi teorik ve pratik eğitimler vermeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda birbirinden farklı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 28 itfaiye gönüllüsü personele Kayapınar Grup Sahasında görevli uzman eğitmenler tarafından eğitim verildi.

Teorik eğitimde yangın nedir, yangın çıkış nedenleri, yangının çıkmaması için yapılması gerekenler ve alınacak önlemler, yangın öncesi ve sonrası hareket tarzları, doğru yangın ihbarı nasıl yapılır, yangın çıkan binadaki insanların hareket tarzları nasıl olmalı konuları anlatıldı.

Pratik eğitimde ise gönüllü itfaiyecilere yangına müdahale, söndürme ekipmanlarının kullanım teknikleri, arama-kurtama yöntemleri, doğalgaz ve LPG yangınlarına nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak anlatıldı.