Yaz Sanat Kurslarına kayıtlar başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Yaza İnat Başlıyor Sanat” sloganıyla 16 dalda açtığı yaz kurslarına kayıtlar başladı.

Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı, bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kent Konservatuarı, vatandaşlara yönelik görsel, fonetik ve ritmik sanat dallarında 16 branşta ücretsiz Yaz Dönemi Sanat Kursu açtı.

Yaz Dönemi Sanat Kursları’nda, alanında uzman eğitmenler vatandaşlara bağlama (7 yaş ve üzeri), kabak kemane (16 yaş ve üzeri), ses eğitimi (18 yaş ve üzeri), gitar (7 yaş ve üzeri), çello (16 yaş ve üzeri), halk oyunları (16 yaş ve üzeri), keman (7 yaş ve üzeri), yan flüt (14 yaş ve üzeri), resim (15 yaş ve üzeri), klarnet (16 yaş ve üzeri), erbane (16 yaş ve üzeri), fotoğrafçılık (16 yaş ve üzeri), piyano (7 yaş ve üzeri), klasik kemençe (15 yaş ve üzeri), resim çocuk (7 Yaş ve üzeri) ile ney (16 yaş ve üzeri) dallarında eğitim verecek.

Bugün itibariyle başvuruları başlayan ve sınırlı sayıda kişinin kabul edileceği Yaz Dönemi Sanat Kursları’nda kayıtlar 23 Haziran’da sona erecek.

16 farklı dalda açılacak olan kurslardan herhangi birine kayıt yaptırmak isteyenler, https://form.jotform.com/221591726489972 internet adresindeki formu doldurarak başvurabilirler.

Kabul edilecek kişilerin belirlenmesinin ardından, kursların 27 Haziran’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde başlaması planlanıyor.