Hazro, Millet Bahçesi’ne kavuşuyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Hazro ilçesinde 32 bin metrekare üzerine inşa ettiği Millet Bahçesi tamamlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, kırsal ilçelerde çocuk, kadın, genç ve yaşlı olmak üzere herkese hitap edecek yeşil alanlar kazandırıyor.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Hazro’nun Bahçe mahallesinde 32 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği Millet Bahçesi’nde 7 farklı türde 469 ağaç, 3 farklı çeşit olmak üzere 1373 çalı ve 19 bin metrekare alana çim serdi.

Millet Bahçesi’ne, 7 çatılı ve 7 çatısız piknik masası, 7 kamelya, 24 oturma bankı, 2 içme suyu çeşmesi ile çöp kovaları yerleştiren ekipler, aydınlatma için alanda elektrik direklerinin montajını tamamladı.

Ekipler, Millet Bahçesi’nde, vatandaşların spor yapmalarına imkân tanıyan yürüyüş yolları, fitness elemanları ve çocuk oyun gruplarının montajını tamamlamasıyla çalışmalarını tamamlayacak.