Bu sayfayı yazdır

“İki Gözüm Diyarbakır”da “Büyük Ödül” için geri sayım başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince oluşturulan "İki Gözüm Diyarbakır Fotoğraf Platformu"nda “Büyük Ödül” için geri sayım başladı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca geçtiğimiz Kasım ayında dünyada ilk defa bir kentin dijital fotoğraf platformu olarak kurulan ve profesyonel, amatör fotoğrafçıların eserlerinin yer aldığı “İki Gözüm Diyarbakır” da “Diyarbakır 4 Mevsim Fotoğraf Yarışması” müracaatları başladı.

Son başvuru 30 Eylül

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle düzenlenecek yarışmaya, katılımcılar, 30 Eylül 2022 saat 23:00’a kadar Diyarbakır il sınırlarında fotoğraf makinesi veya cep telefonuyla çekilmiş, “İki Gözüm Diyarbakır” dijital platformuna yükledikleri ve kendi seçtikleri renkli veya siyah-beyaz en fazla 4 fotoğrafı, TFSF’nin internet sitesine yükleyerek katılabilecek.

Katılımcılar, yarışmayla ilgili şartname detaylarına https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/yarisma/detay/iki-goezuem-diyarbakir-fotograf-yarismasi-tr linkinden ulaşılabilecek.

“İki Gözüm Diyarbakır” için seçkin jüri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve TFSF işbirliğiyle düzenlenecek yarışma için dünyadan ve Türkiye’den seçkin bir jüri belirlendi.

Jüride, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Başkanı Ricardo Bussi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Dr. Sefa Ulukan, Türkiye’nin fotoğraf alanındaki ilk kadın profesörü Güler Ertan,  Sille Sanat Sarayı yöneticisi Reha Bilir, Fotoğraf Sanatçısı Cengiz Karlıova, İzmir Fotoğraf Derneği Başkanı Seda Şengök ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kızılkaya yer alıyor.

Büyük Ödül 50 bin lira

16 Kasım’da Diyarbakır’da toplanacak jürinin değerlendirmesiyle Büyük Ödül ve dereceye giren fotoğraflar belirlenecek. Değerlendirme toplantısı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin youtube hesabından canlı yayınlanacak.

Birincinin 50 bin, ikincinin 30 bin, üçüncünün 20 bin lirayla ödüllendirileceği yarışmada dereceye girecek fotoğrafların yanı sıra jüri tarafından seçilecek 30 fotoğraf için biner lira sergileme ödülü verilecek.

18 Kasım’da yarışma sonucunun açıklanmasının ardından sergi ve ödül töreninin tarihi ve yeri duyurulacak.

Ayın şampiyonlar ödüllendirilecek

İki Gözüm Diyarbakır’ın kamuoyuna duyurulmasının ardından ayın şampiyonlarının belirlendiği Ocak 2022’den bu yana yaklaşık 5 bin üyeye ulaşan platforma, kullanıcılar şimdiye kadar yaklaşık 33 bin fotoğraf yükledi.

Yükledikleri fotoğraflarla Diyarbakır’ın tarihi, kültürel, doğal güzelliklerinin tanıtılmasına katkı sunan ve topladıkları puanlarla her ay seçilen şampiyonlara da hediyeleri ödül töreninde sunulacak.

Yarışmayla ilgili linkler

İki Gözüm Diyarbakır Dijital Fotoğraf Platformuna yükleme yapmak için:  https://ikigozumdiyarbakir.com/

Büyük Ödüllü yarışmaya katılmak için:  https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/yarisma/detay/iki-goezuem-diyarbakir-fotograf-yarismasi-tr