Akademi Lise ile üniversiteli oldular

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki akademi liselerde gördüğü eğitimle 800 öğrenciüniversiteye yerleşti.

Büyükşehir Belediyesi, YKS’ye akademi liselerde hazırlanan gençleri hayallerine kavuşturdu.

Sur, Şehit Ali Gaffar Okkan, Dicle, Hani Hatuniye, Silvan El-Cezeri, ve Bismil Ahmedi Hani akademi liselerinde ücretsiz eğitim gören 800 öğrenci farklı şehirlerde üniversiteye yerleşti.

“Hiç yapamadığım netleri bile YKS’de yaptım”

Silvan El-Cezeri Akademi Lisesi’nde eğitim alan ve Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünü kazanan 18 yaşındaki Serhat Ateş, akademi liseyi arkadaşlarından duyduğunu söyledi.

Merkezin öğrencilere ders açısından katkı sunduğunu belirten Ateş, şöyle konuştu:

“Geldiğimde hocalar, sınıf, işte imkânlar açısından iyi bir yerdi. Görüp denemek istedim, kaydımı yaptım. Ondan sonra çalışmaya başladım. Ücretsiz eğitim ve sınav deneme sınavları vardı. Gerçekten iyi kalitede denemeleri vardı. Dershanedeki arkadaşlarımla karşılaştırdığımızda denemeleri gerçekten kaliteydi. Soruları hiçbir sıkıntı çekmen hocalara sorabiliyorduk.  Hiç yapamadığım netleri bile YKS’de yaptım.”

Akademi liseyi herkese tavsiye ettiğini aktaran Ateş, “Akıllarında herhangi bir soru kalmasın burası hem ücretsiz hem de imkanları bakımından gerçekten iyi bir yer. Bence ilk fırsatta kayıt yapmaları gerekir.” diye konuştu.

“Herkese tavsiye ediyorum, çok iyi bir kurum”

Hakkari Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’nı kazanan 19 yaşındaki Sümeyye Çelik,üniversiteyi evde çalışarak hazırlanmayı planladığını arkadaşının tavsiyesiyle akademi liseye kayıt yaptığını kaydetti.

Çelik, şunları aktardı:

“Çalışmak gerçekten zor bir süreçti. Buraya arkadaşımın tavsiyesiyle geldim. Yani ben evde çalışmayı düşünüyordum. Hiç dershaneye falan aklımda yoktu ama burası gerçekten bir dershane gibi, hiçbir farkı yok, fazlası bile var. Burası ücretsiz, maddi imkanı olmayanlar gelebilir. Herkese tavsiye ediyorum, çok iyi bir kurum. Hocalarımız hepsi birbirinden iyi.”

“Bu süreçte ilerlerken akademi liseler bizim için artı oldu”

Dicle Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliğinikazananİlknur Dağ, akademi lisenin ilçede kendileri için büyük bir fırsat olduğunu anlattı.

Merkezin sınavdaki başarısı üzerine büyük etkisi olduğunu belirten Dağ, şunları dile getirdi:

“Başarı her insanı mutlu eder. Buda bizim için bir mutluluk kaynağı oldu. Bu süreçte ilerlerken tabi ki akademi liseler bizim için artı oldu. Çünkü bir öğrenci eğitim hayatında çok zorlukla karşılaşır. Bizler ilerlerken bilgisayarlar,kütüphanemiz ve öğretmenlerimiz olsun hep ayrı ayrı bizimle ilgilendiler ve bizim için bunlar pozitif yönde etki gösterdi.”

Yapılan sosyal aktivitelerin kendilerini motive ettiğini kaydeden Dağ, “Buradanücretsiz bir şekilde yararlandık. Sosyal etkinlikler, geziler yapıldı. Burada bir aile ortamı var, şuradan girince heyecanınızı kaybediyorsunuz ve hocaların samimiyeti ile karşılaşıyorsunuz. Onun dışında bizim imkân olarak internete ulaşamadığınız durumlar oluyordu ama buraya gelip bilgisayarlardan çok iyi bir şekilde yararlanabiliyorduk.” şeklinde konuştu.

Dicle Üniversitesi’nde Resim Bölümü’nü kazanan 18 yaşındaki Dicle Gündüz18,Silvan’da akademi lise açıldığı gibi hemen kayıt yaptığını belirterek eğitimin yanı sıra kütüphane ve etüt salonlarından faydalandığını anlattı. 

Gündüz, akademi lisede bulunan resim bölümünde sıkı bir çalışmayla yetenek sınavlarına hazırlandığını ve istediği bölümü kazandığını dile getirdi. 

Kazandığı için çok mutlu olduğunu ve üniversitenin açılmasını heyecanla beklediğini aktaran Gündüz, ücretsiz eğitim, kütüphane ve birçok sosyal etkinliğin yapıldığı akademi liseleri herkese tavsiye ettiğini belirtti.

Bismil Ahmedi Hani Akademi Lise’de eğitim gören ve Adıyaman Üniversitesi Eczacılık bölümünü kazanan 19 yaşındakiDilan Aslan 19, akademi liseden aldığı destekle istediği bölümü kazandığını ve mutlu olduğunu aktardı.

Akademi liselerin, öğrencilerin çalışması için yeterli eğitimi sağlayabilecek bir kapasiteye sahip olduğunu anlatan Aslan, eğitmenlerin desteği, etütler, soru çözümleri ile her öğrenciye faydası olacağını vurguladı.

Video

Resim Galerisi