“Genç Start-Up Diyarbakır” projesine başvurular başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kentte gençlere istihdam alanları oluşturmak amacıyla geliştirdiği “Genç Start-Up Diyarbakır” projesine başvurular başladı.

 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca yürütülen “Genç Start-Up Diyarbakır” projesi ile 1 yıl boyunca farklı branşlarda kurs görecek gençler, online eğitimlerde “Robotik Kodlama ve Giyilebilir Teknolojilerde Uygulanması” “Python ve Yapay Zeka Uygulamaları” “Web/Mobil  Uygulama Geliştirme” “Siber Güvenlik” “Dijital Pazarlama” “Oyun Simülasyonu” konularında alanında uzman eğitmenlerden dersler görecek.

Yüz yüze yapılacak atölye çalışmalarında ise gençlere “Yeni İş Fikri Geliştirme, İnovasyon, Sunum ve İletişim Teknikleri, İş Planı Hazırlama ve Finansal Okuryazarlık” öğretilecek.

Proje ile Diyarbakır’daki 18-28 yaş arasında olan sosyo-ekonomik durumları ve istihdama katılım düzeyleri düşük, dezavantajlı, kendi işini kurmaya istekli, iş fikri ve istihdama ihtiyacı olan gençlerin, mesleki beceri düzeyinin yükseltilerek ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarının sağlanması, istihdam edilebilirliğinin artırılması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Kursiyer seçim kriterleri

Projeye 18-28 yaş aralığında bulunan Bilişim Meslek Lisesi veya 2 yıllık Bilgisayar/Elektronik Meslek Yüksek Okulu Mezunu olanlar başvuru yapabilecek.

Başvuru yapanlar arasında 28 yaş altı Dicle Teknokent Firmalarında resmi olarak çalışanlardan ise okul diploması şartı aranmayacak. Adaylar arasında kriterlere uygun 20 kursiyer eğitim almaya hak kazanacak.

Adaylar başvurularını http://genc.diyarbakir.bel.tr/ linkinden 28 Ekim ile 7 Kasım arasında yapabilecek.

Resim Galerisi