Kavşaklara oya ağaçları dikildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni imar alanlarında açılan kavşakların estetik bir görünüme kavuşmasını sağlamak için belirlenen noktalara 110 oya ağacı dikti.

Büyükşehir Belediyesi, ağaçlandırma mevsiminin başlamasıyla birlikte kent merkezinde çalışmalarını hızlandırdı.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçesinde yer alan kavşak düzenleme çalışmaları kapsamında belirlenen alanlara, yaya ve araç trafik güvenliğini riske atmayan dekoratif özellikli  toplam 110 oya ağacını toprakla buluşturdu.

Ağaçlandırma hazırlık aşamasının ardından ekipler, Kayapınar ilçesi Mezpotamya Bulvarı üzerindeki diğer caddelerle bağlantı kavşaklarına 93, Mastfroş Caddesi’nde yer alan kavşaklara ise 17 oya ağacı dikti.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı daha yeşil bir Diyarbakır için ihtiyaç duyulan alanlarda ağaçlandırma çalışmalarını sürdürecek ve farklı türlerde fidanlar dikecek.