Diyarbakır İstanbul’da tanıtıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenen “Diyarbakır Tanıtım Günleri”nde kentin kültürünü, gastronomisini ve doğal güzelliklerini tanıttı.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Dernekler Federasyonu işbirliğiyle kentin kültürünü, gastronomisini ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla İstanbul’da “Diyarbakır Tanıtım Günleri” düzenlendi.

Yenikapı Etkinlik Alanında 3-6 Kasım arasında düzenlenen “Diyarbakır Tanıtım Günleri”ni 2 milyon 200 bin kişi ziyaret etti.

Diyarbakır'ın tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin yanı sıra kente özgü coğrafi işaret tescil belgesi almış yöresel ürünlerin de sergilendiği tanıtım günlerinde kentin sayısız eserlerinin başında gelen ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır Surları’nın tarih içindeki yaşanmışlıkları fotoğraflar ve belgelerle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.