Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidanlar toprakla buluşturuldu

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ali İhsan Su, bu yıl “Türkiye Yüzyılına Nefes” temasıyla gerçekleştirilen “Milli Ağaçlandırma Günü” dolayısıyla vatandaşlarla birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2019’da ilan edilen “Milli Ağaçlandırma Günü” dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) işbirliğiyle merkez Yenişehir ilçesi Aziziye mahallesinde oluşturulan “Esnaf Hatıra Ormanı”nda esnaf ve öğrencilerle birlikte fidan dikildi.

“Ağaç dikmek geleceğe bir eser bırakmaktır”

Vali Su, fidan dikme etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Milli Ağaçlandırma Günü”nde 81 ilde her yıl 11 Kasım günü saat 11’de ağaçlandırma etkinliğinin düzenlendiğini söyledi.

Gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak için tüm dünyada çalışmaların yapıldığını belirten Vali Su, gençlere yemyeşil bir Türkiye bırakmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Diyarbakır’ın yüzde 24’ünün ormanla kaplı olduğunu kaydeden Vali Su, “Daha orman yapacağımız çok yerimiz var. İşte bu sene 210 bin fidanı ilimiz genelinde, bu yıl boyunca ve sonuna kadar da inşallah 700 bin fidanı hep beraber toprakla buluşturmuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Vali Su, orman oluşturmak ve fidan dikmenin önemine değinerek, şöyle konuştu:

“Ağaç dikmek geleceğe bir eser bırakmaktır. ‘İnsan odur ki, dünyada bıraka bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser’ demişler. O yüzden işte ağaç bir eserdir. İnsan yetiştirmek bir eserdir. Bir bina yapmak eserdir. İşte bugün herkes burada bir ağaç dikerek aslında bir eser bırakıyor. İnşallah bunlar büyüyecek. Bizden sonraki nesillere, sizden sonraki nesillere hem güzel örnek oluşturacak.”

DESOB başkanı Alican Ebedinoğlu ise yaptığı konuşmada, hedeflerinin 60 bin üyesi bulunan esnaf ve sanatkâr adına 60 bin fidan dikmek geleceğe istediklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Su, düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verdi.

Fidan dikme etkinliğinde Vali Su, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ve DESOB başkanı Alican Ebedinoğlu “Esnaf Hatıra Orman”ında birlikte fidan dikti.

Vali Su, buradaki programın ardından Ergani ilçesinde tüm Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine katıldı.

Vali Su’ya etkinliklerde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Daire Başkanları, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Video

Resim Galerisi