"Diriliş" şairi Sezai Karakoç unutulmadı

Vali Ali İhsan Su:

“Sezai Karakoç üstat bu topraklarda doğmuş, bu toprakların mayasıyla yoğrulmuş, kültürüyle yetişmiş İslam, Müslüman dünyamızın yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden birisi olmuştur”

Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi’nin "Diriliş" şairi Sezai Karakoç’un vefatının yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği özel anma programına katıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Diyarbakırlı "Diriliş" şairi Sezai Karakoç’un vefatının yıldönümünde özel anma etkinliği düzenledi.

Anma programı, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde "Ben Bir Diriliş İşçisiyim Sezai Karakoç Dökümantasyon Sergisi" ile başladı. 

Vali ve beraberindekiler sergisinin açılış kurdelesini kestikten sonra eserleri inceleyerek bilgi aldı.

Serginin ardından açılış konuşmasını yapan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, çok önemli bir etkinliği yapmanın huzurunu yaşadığını söyledi.

Yaşadığımız toprakların birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Vali Su, “Sezai Karakoç, medeniyetimizin ortaya çıkardığı, bu topraklarda yetişmiş, önemli bir fikir, düşünce insanı, yazar, şair idealleri olan mefkuresi olan bir şahsiyet.” diye konuştu.

“Diyarbakır'ımız onu yetiştirmiş, o da Diyarbakır mızı”

Merhum yazarın insanlığa ve gençliğe yatırım yaptığını vurgulayan Vali Su, şunları aktardı:

“Sezai Karakoç üstat gençliğe yatırım yapmak, gençliği diriltmek, onlara ideal aşılamak için hayatını vakfetmiş bir insan. Bu anlamda hayatına birçok eserler sığdırmış, külliyat oluşturmuş bir şahsiyet. Hem hayatında bir şeyler yapmanın, gençliğe, yeni nesle, insanlara bir şeyler yapabilmenin hep sızısını içerisinde hissetmiş ve bu anlamda çalışmalarını gerçekleştirmiş. O diriliş insanı. O bizim medeniyetimize en önemli ivme kazandıran şahsiyetlerden bir tanesi. Diyarbakır şehrimize de oOnunla önemli bir kimlik kazandırıyoruz. Diyarbakır'ımız onu yetiştirmiş, o da Diyarbakır mızı. Bu anlamda da önemli bir şahsiyet.”

“Eserleriyle, şiirleriyle, yazılarıyla aramızda yaşamaya devam ediyor”

Karakoç’un önemli çalışmalara imza attığını kaydeden Vali Su, şunları dile getirdi:

“Sezai Karakoç üstat bu topraklarda doğmuş, bu toprakların mayasıyla yoğrulmuş, kültürüyle yetişmiş İslam, Müslüman dünyamızın yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden birisi olmuştur. Onun ortaya koyduğu fikirler, yazdığı kitaplar, şiirler, edebiyat dünyamıza kazandırdığı eserler her biri dün olduğu gibi dün gibi bugün de bize ışık tutmaya devam ediyor. Onun fikirlerinden aldığımız ilhamla yolumuz aydınlanıyor. Bu yaptığı hizmetlerle hakikaten ölümsüzlüğe imzasını atmış bir şahsiyettir. Eserleriyle, şiirleriyle, yazılarıyla aramızda yaşamaya devam ediyor. Onu anlamak Onun mefkuresini, onun ideallerini iyi özümsemek, iyi anlamak, bizi geleceğe çok daha iyi hazırlayacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.”

Açılış konuşmasının ardından sanatçı İbrahim Sadri, Sezai Karakoç anısına şiir dinletisi gerçekleştirdi.

 “Sezai Karakoç, dünya için büyük değer”

Programa katılan Muhammed Okçu, bu tür etkinliklerin yapılması gerektiğini belirterek, “Sezai Karakoç, sadece Diyarbakır için değil, hem Türkiye hem de dünya için büyük bir değerdir. Bu gece üstadın şiirlerini dinledik. Böyle programların arttırılmasını umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İzleyicilerden Şevval Atsız ise etkinliğin Karakoç’a yakışır bir program olduğunu kaydederek, “Vefatının yıldönümünde manevi olarak ruha hitap eden bir program geçirdik. Hayatından kesitler ve şiirlerle güzel bir akşamdı.” diye konuştu.

Programa AK Parti Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, MKYK üyeleri Alaattin Parlak, Abdurrahman Kurt, Genel Sekreter Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç ve sanatseverler katıldı.

Video

Resim Galerisi