Vali Su, Sur ilçesinde incelemelerde bulundu

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Sur ilçesinde incelemelerde bulundu, esnafı ziyaret etti.

Vali Su, ilk olarak restorasyon çalışmaları tamamlanan ve Kültür Evi’ne dönüştürülecek Şehzadeler Konağı'nda incelemelerde bulundu.

Çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Su, “Diyarbakır'ımızın sivil mimari örneklerinden Şehzadeler Konağı'nın restorasyonunu tamamladık. 447 yıllık tarihe sahip konağımızı tarih, sanat ve edebiyatın bir arada olacağı Sezai Karakoç Tematik Edebiyat Gençlik Merkezine dönüştürüyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Vali Su, daha sonra Dağkapı Meydanı’nda bulunan Selahattin Eyyubi Yeraltı Çarşısı'nı ziyaret etti. Yeraltı çarşısında incelemelerde bulunan Vali Su, esnafla sohbet etti, istek ve talepleri dinledi.

Vali Ali İhsan Su’ya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ve daire başkanları eşlik etti.