Vali Ali İhsan Su Kayapınar Millet Kıraathanesi’nin temelini attı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Kayapınar Belediyesi tarafından inşa edilecek Millet Kıraathanesi’nin temelini attı.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesinde 52 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek Millet Kıraathanesi’nin temel atma töreni gerçekleşti.

Vali Ali İhsan Su yaptığı konuşmada kentte eğitimden sağlığa, altyapıdan üstyapıya, turizmden kültüre, tarımdan ekonomiye, her alanda, her sektörde çok önemli hizmetleri vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.

Altyapıya yönelik birçok hizmeti hayata geçirdiklerini ifade eden Vali Su, Büyükşehir Belediyesi olarak 1600 km sathi kaplama, 130 km sıcak karışımlı asfalt yaptıklarını belirtti.

Vali Su, gençlere yönelik yapılan hizmetlerin devam ettiğini aktararak, yüzme havuzu, sentetik saha, çim saha, gençlik merkezi gibi hizmetlerin bu sene ihalelerini yaptıklarını ve çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kız Öğrenci Yurdu’nda 120 kız çocuğunun üniversiteye hazırlandığını anlatan Vali Su, şöyle konuştu:

“Her türlü ihtiyaçlarını görüyoruz. Çocuklarımızın inşallah gelecekte iyi yerlere gelmesi için gayret sarf ediyoruz. Her alanda çalışmalarımız devam ediyor.”

Tarım ve eğitimde yapılan çalışmalara değinerek, “Genel idareye ait birimlerle beraber hizmetleri ilimiz genelinde sürdürüyoruz. İlimizin her sektöründe her alanda her karış toprağında bir hizmet yapmanın hep birlikte mutluluğunu, gururunu beraberce yaşıyoruz, paylaşıyoruz.” dedi.

Vali Su, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kayapınar belediyemizin güzel bir çalışması olan Millet Kıraathanesi’nin burada hep birlikte temelini atacağız. Burada çocuklarımız gelecekler, ders çalışma imkânı bulabilecekler. Kütüphaneden faydalanacaklar, her türlü imkânlar da kendilerine seferber edilmiş olacak. Çocuklarımız ücretsiz gelecek; hem çayını içecek, hem simidini yiyecek, hem de dersine çalışacak. Hepsi de Kayapınar Belediyemizden. İnşallah ben bu güzel hizmetin ilimize, ülkemize, ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Kayapınar Kayamakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman ise bu yapılarda yetişen çocukların gelecek 100 yılda Türkiye'yi daha iyi yerlere getireceğini vurguladı.

Karaman, “Burası bir yerinde dönüşüm alanı, arazi 55 bin metrekarede oluşuyor 1 yıl önce burada bulunan 96 tane imara uygun olmayan yapı yıkılarak düz hale getirildi. Kıraathanemiz yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alana sahip, 700 öğrenci aynı anda ders çalışarak sınavlara hazırlanabilecek. Binamızın dışında 300 araca yetecek otoparkımız bulunacak. 26 dönümü ise peyzaj alanımız olacak. Bu hizmetin temelini atmaktan gururluyuz. Evlatlarımız bu ve buna benzer binalar içerisinde geleceğe daha aydınlık ve daha güzel şekilde hazırlanacak Türkiye'yi gelecek 100 yılda daha iyi yerlere getirecek.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından edilen dualarla Millet Kıraathanesi’nin temeli atıldı.

Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, AK Parti MKYK üyeleri Alaattin Parlak ve Suna Ataman Kepolu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Resim Galerisi