Hayati Avşar caddesinde peyzaj çalışması yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi sınırları içinde yer alan Hayati Avşar caddesinde peyzaj çalışmalarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, kentin orta refüj ve kavşaklarının estetik görünüme kavuşmasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, daha yeşil ve estetik bir Diyarbakır hedefiyle devam eden çalışmalar kapsamında Dicle Üniversitesi sınırlarında yer alan Hayati Avşar caddesinde orta refüj ve kavşağında peyzaj çalışması yaptı.

Çalışma öncesinde ekipler, çiçek sökümü, toprak takviyesi ve tesviyesi gibi altyapı işlemlerini tamamlayarak alanları bitki dikimine hazır hale getirdi.

Hazırlık aşamasından sonra caddede farklı renklerde 36 bin kışlık mevsimlik menekşe ile 12 bin lale soğanı toprakla buluşturuldu, alana 270 kilogram çim tohumu serildi.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kış aylarında 1 milyon 200 bin mevsimlik çiçek dikimi hedefiyle başlattığı çalışmalarını kentin farklı orta refüj ve kavşaklarında sürdürecek.