Yeni imar alanlarındaki kavşaklarda peyzaj çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni imar alanlarının daha estetik ve yeşil görünüme kavuşması amacıyla peyzaj düzenleme çalışmaları yürütüyor.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçe sınırları içinde yeni imar alanlarında yer alan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı, Diclekent Bulvarı ve Mezopotamya Bulvarı 2’nci etabında bulunan refüj ile kavşaklarda peyzaj ve bitkilendirme çalışmalarına devam ediyor.

Kent trafiği açsından önemli bir konuma sahip olan kavşaklardaki çalışmalarda ekipler, sulama tesisatı, aydınlatma, toprak takviyesi ve tesviyesi gibi altyapı işlemlerini tamamladı.

Altyapı çalışmalarının ardından 4 kavşağa farklı renk ve türlerde 123 bin kışlık mevsimlik çiçek diken ekipler, alanlara çim serdi ve 4 binçalıyı toprakla buluşturdu.