Regaip Kandili etkinliklerle idrak edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, üç ayların başlangıcının habercisi olan Regaip Kandili dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi, Sezai Karakoç Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında “Regaip Kandili Özel Programı” gerçekleştirdi. 

Ulu Cami’de “Kur’an’ı Kerim Ziyafeti” adıyla düzenlenen programda Ayasofya-i Kebir Cami Baş İmam Hatibi Mehmet Emin Ay, Dünya Kur’an’ı Kerim Güzel Okuma Birincisi Abdurrahman Sadien, Kur’an’ı Kerim Kurra Hafız Dünya Birincisi Mustafa Kızılcaoğlu, Kur’an’ı Kerim Güzel Okuma Birincisi Hafız Muhammed Cemal ve Ulu Cami İmam Hatibi Hafız Hidayet Yılmaz Kur’an’ı Kerim okudu. Kur’an’ı Kerim tilavetlerinin ardından dualar edildi. 

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi de “Regaip Kandili Özel Programı”na katıldı.

20 bin kişilik kandil simidi dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi, Regaip Kandili vesilesiyle hazırladığı 20 bin kişilik kandil simidi ve lokumu Ulu Cami, Hz. Süleyman Cami ve Eğil Peygamber Kabirlerini ziyaret eden vatandaşlara dağıttı.

Öğrenciler etkinlik düzenledi

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı bilgievi ve akademi liselerde eğitim gören öğrenciler de çeşitli etkinliklerle Regaip Kandilini kutladı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinliklerde, öğrencilere Regaip Kandili konulu kısa film izledi. Öğrenciler, etkinliklerde Regaip Kandili temalı şiirler okudu, ilahiler söyledi. 

Çok sayıda öğrencinin katıldığı ve öğrenci velilerinin de yer aldığı programlarda eğitmenler, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili hakkında öğrencilere bilgiler verdi. 

Video

Resim Galerisi