Diyarbakır’da acil yıkım kararı alınan yapılar yıkılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı kentte acil yıkım kararı alınan 14 binada yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonuyla kentte merkez Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde ilk etapta ağır hasarlı yapıların yıkımı için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

24 Şubat’ta başlatılan yıkım çalışmaları kapsamında Yenişehir ilçesinde Galeria Sitesi A, C ve D blokta yıkım çalışmaları tamamlandı, enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Ekipler, Yenişehir ilçesinde ayrıca Aziziye mahallesinde bulunan 2 metruk yapı ile Dokuzçeltik mahallesinde bulun bir metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Bağlar ilçesinde ise acil yıkım kararı verilen 10 yapıda ekipler, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediyor.

Çarkanat 18, Akar 1, Taş, Yalman 4, Kaymaz 4, Menekşe, Çelebi 5, Barış 2 apartmanlarında yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarını yürüten ekipler, ayrıca ilçede bulunan 2 metruk yapının da yıkımını gerçekleştirecek.

Yıkımı tamamlanan yapılardan çıkan molozlar, Büyükşehir Belediyesi’nin Dokuzçeltik mahallesinde bulunan Hafriyat Depolama Alanı’na taşınıyor. 

Hasarlı minareler yıkılıyor

Büyükşehir Belediyesi, depremin ardından hasar alan ve vatandaşlar için tehlike arz eden minareleri de yıkıyor.

Bağlar ilçesi Yenihal Cami ile Yenişehir ilçesinde bulunan Köy Hizmetleri Cami minarelere ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı. 

Ekipler, hasra tespiti yapılan ve yıkım kararı çıkan minarelerin yıkımını gerçekleştirmeye devam edecek. 

Video

Resim Galerisi