Zabıta Ekipleri'nden kaldırım işgali denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, cadde ve sokaklarda yaya vatandaşların kullanım alanı olan kaldırımların iş yerleri tarafından işgal edilmesinin önüne geçebilmek için denetimlerini artırken, engelli rampaları önlerine park eden otomobil ve motosiklet sahipleri de uyarıldı.
Daha düzenli ve yaşanılabilir bir kent için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, cadde ve sokaklarda yaya vatandaşların kullanım alanı olan kaldırımların iş yerleri tarafından işgal edilmesinin önüne geçebilmek için denetimlerini artırdı. Havaalanı kavşağından başlayıp, havayolunu kullanarak kente gelen yerli ve yabancı turistler, devlet erkânı ve vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan yol boyu denetimlerini sürdüren ekipler, işyerleri tarafından kaldırımlara bırakılan, görüntü kirliliğine yol açan ticari mallar, flama ve seyyar tabelaları kaldırttı.

Engelli rampaları önüne park eden araç sahipleri uyarıldı

Kaldırımları işgal eden işyeri sahiplerine söz konusu işgallerin belediye mevzuatına aykırı olduğunu uygun bir dille anlatan ekipler, uyarılara rağmen kaldırımları işgal eden esnaflara daha sonra yapılacak denetimlerde cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulundu. Zabıta ekipleri, engelli rampalarının önüne park eden otomobil ve motosiklet sahiplerine de uyarılarda bulundu.

Resim Galerisi