Eş Başkan Bucak: Kentte değişim ve dönüşüm yaşanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, GoFor tarafından düzenlenen Gençlik Çalışmaları Forumu’nda yaptığı konuşmada kentte değişim ve dönüşüm yaşanacağını vurguladı.

Türkiye’de gençlik politikasının hak temelli bir yaklaşımla ele alınması konusunda çalışan Gençlik Örgütleri Forumu’nun (GoFor) bu yıl “Yerel Yönetimlerde Gençlik” temasıyla gerçekleştirdiği program Grand Park Otelde yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Sur Belediyesi Eş Başkanı Gulan Fatma Önkol ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri katıldı.

Forumun açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, “Hepiniz hoş geldiniz Diyarbakır’a, bu kadim kente. Çok da güzel bir mevsimde geldiniz. Henüz ilkbahar, tadını çıkarın birkaç gün” diyerek katılımcıları selamladı. 

‘Katılımdan uzak politikalar uygulandı’

Büyükşehir Belediyesini 8 yıllık uzun bir kayyum sürecinden sonra devraldıklarını ifade eden Bucak, kayyumun kentte katılımdan uzak, toplumu, çocukları, kadınları ve gençleri görmezden gelen politikalar uyguladığını vurguladı.

Bucak, 31 Mart yerel seçimleri ile birlikte kentte değişim ve dönüşüm yaşanacağını kaydederek, bu konuda durmaksızın çalışacaklarını söyledi.  

Programda GoFor Yönetim Kurulu Eş Başkanları Yağmur Bayındır ve Cem Pekbalıkcı, GoFor Genel Koordinatörü Hasan Oğuzhan Aytaç ve Diyarbakır Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Gulan Önkol da birer konuşma yaptı.

Eş Başkan Bucak, yapay zeka programına katıldı

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda düzenlenen “Robotik, Yazılım ve Zekayla Eğitimin Geleceği” programına da katıldı. Bucak’a meclis üyeleri, Genel Sekreter Emrullah Gördük, Yardımcılar Reşat Bakan, Aziz Özdoğan ve daire başkanları da eşlik etti. Çok sayıda öğrencinin de katıldığı programda geleceğin dünyasını şekillendiren yapay zekanın eğitim üzerindeki etkileri ve sonuçları slaytlarla anlatıldı.

Eş Başkan Bucak programın ardından fuar merkezindeki stantları tek tek gezdi. Bir süre Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden Bucak, burada, Büyükşehir Belediyesine ait fidanlıkta yetiştirilen gül fidelerini yurttaşlara hediye etti.

 

Resim Galerisi

Arama

Takvim'de ara

« Mayıs 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31