Afetle mücadelede koordinasyon güçleniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, afetle mücadele alanında koordinasyon ve işbirliğini artırmak amacıyla 9 ilçe belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 2. Koordinasyon Toplantısını gerçekleştirdi.

Afet İşleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde 9 ilçe belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 2. Koordinasyon Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Yenişehir, Sur, Çermik, Ergani, Hazro, Çınar, Kocaköy, Silvan ve Bismil belediyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları katıldı. Toplantıya Afet İşleri Dairesi Başkanı Azat Yıldız başkanlık etti.

Toplantıda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin afet yönetimi politikaları doğrultusunda yürüttüğü ve hedeflediği çalışmalar katılımcılara aktarıldı. Belediyelerin destek çözüm ortağı olduğu Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve ana çözüm ortağı olduğu İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) hakkında bilgilendirme yapıldı.

26 toplanma alanının eksikleri tespit edildi

Bir önceki toplantıda gündeme gelen toplanma alanları yeniden değerlendirildi. Diyarbakır genelinde yaklaşık 90 toplanma alanından 26’sının Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğu belirtilirken, bu alanlardaki eksikliklerin tespiti ve giderilmesi için yapılması gereken adımlar paylaşıldı.

Afet önleyici tedbirlerin alınması, toplumun afetlere hazırlanması ve bu konuda farkındalık oluşturulmasının önemine dikkat çekilen toplantıda, ilçe belediyelerinin yürüttüğü çalışmalar, karşılaştıkları yapısal ve ekonomik sorunlar ile akreditasyon süreçlerindeki eksiklikler ele alındı.

STK’lardan hak temelli yaklaşım vurgusu

Toplantıda, Önce Çocuklar Derneği tarafından afet risk yönetiminde hak temelli yaklaşımın önemi vurgulandı ve afet politikalarında çocuk haklarının yer alması gerektiğine dikkat çekildi. Afet Yönetimi ve Dayanışma Derneği (DMS) ise toplum temelli projeleri ve yangın eğitimlerine ilişkin çalışmalarını paylaştı.

Afet veri tabanı kuruluyor

Toplantıda ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kuruluş süreci başlatılan Afet Veri Tabanı Sistemi ile ilçe belediyelerine ait araç envanterlerinin sisteme entegre edilmesine ilişkin planlamalar görüşüldü. Bunun yanı sıra afet farkındalık eğitimlerinin başlatılması, arama-kurtarma ekiplerinin akreditasyon süreci ve belediyelerin afet birimlerinin kapasite artırımı gibi başlıklar da değerlendirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, 24 Şubat’ta yapılan ilk toplantının ardından koordinasyon toplantılarını düzenli olarak sürdürmeyi hedefliyor.

Resim Galerisi

Arama

Takvim'de ara

« Temmuz 2025 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31