Bu sayfayı yazdır

Eşbaşkan Hatun: Alevilerin hakları korunmalı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, Alevi Çalıştayı’na katılarak, binlerce yıldır demokratik toplum anlayışından vazgeçmeyen Alevilerin haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), kentteki bir otelde Alevi Çalıştayı düzenledi. Çalıştaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, milletvekilleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan DAD Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, iki gün sürecek çalıştayda Aleviliği tartışacaklarını belirtti.  

Eşbaşkan Hatun: Aleviler demokratik toplumdan vazgeçmedi

Çalıştayda konuşan Eşbaşkan Doğan Hatun, Alevilerin binlerce yıldır demokratik toplum anlayışından vazgeçmediğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Keşke bugün diğer dinlerin mensupları da burada olsaydı. Çünkü Aleviliği bilmeyenler, sanki sadece kendi inançlarını koruyorlar gibi düşünüyorlar ne onların yaşamını ne bakış açılarını ne de inançlarını bilmiyorlar. Biliyoruz ki, Aleviler, binlerce yıldır asla demokratik toplumdan vazgeçmedi. Her zaman bunu kendi içinde yaşadı. İçinde yer aldığı toplumda da hep bu temelde örgütlendiler. Her zaman da örgütlü oldular.” 

Suriye’de Alevilere yönelik saldırıları hatırlatan Eşbaşkan Hatun, “Eğer Ortadoğu için yeni bir demokratik çizgi düşünülüyorsa, bunun için örgütlülerin her zaman bir arada olması gerekiyor. Birbirlerini tanısınlar ve mücadelelerini birlikte yürütsünler. Ayrıca bizim de Alevilerin haklarını korumamız gerekiyor. Bu çalışmaya emek verenlere teşekkür ederim" dedi. 

 

Resim Galerisi