Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazeteci kurumlarını ziyaret ederek basın emekçileriyle bir araya geldi; özgür ve hakikate dayalı gazeteciliğin önemine vurgu yaptı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetini (GGC) ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın emekçileriyle bir araya geldi. Buluşmaya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun'un yanı sıra, DEM Parti İl Eşbaşkanları Gülşen Özer ve Abbas Şahin, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Safiye Akdağ, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Gülşen Sincar, Sur Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Örhan, Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Siraç Çelik katıldı.
Hatun: Tüm gerçekleri sizlerin aracılığıyla öğreniyoruz
Ziyaretlerde basın emekçilerinin gününü kutlayan Eşbaşkan Hatun, gazetecilerin kutsal ve eşsiz bir görev üstlendiğini vurguladı. Spordan siyasete, günlük olaylardan neşe ve mutluluk dolu anlara kadar hayatın tüm bilgilerini gazeteciler aracılığıyla öğrendiklerini ifade eden Hatun, şöyle konuştu: “Biliyoruz ki emek veren, özgür düşünen ve fikirlerini özgürce dile getiren bir kişi haber yaptığında, o haberi hakikat üzerine kuracaktır. Ancak hakikati istemeyenler, halkın gerçek bilgilerden haberdar olmasını her zaman engellemek istiyor ve basın emekçilerini hedef alıyor.”
'Hakikat için bedel ödeyenler basın emekçileri oluyor'
Hatun, basın çalışanlarının dünyanın pek çok yerinde ağır bedeller ödediğine dikkat çekerek, Filistin ve Halep örneklerini hatırlattı. Kamuoyunu bilgilendiren gazetecilerin savaş ve çatışma bölgelerinde hedef alındığını ifade eden Hatun, bunun basın üzerindeki baskının boyutlarını gözler önüne serdiğini söyledi.
'Tüm baskılara rağmen kutsal bir emek veriyorsunuz'
Basın emekçilerinin ağır baskılar altında görev yaptığını vurgulayan Hatun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hegemonik güçler, halkın gerçekleri öğrenmesini istemediklerinde bunun acısını basın emekçilerinden çıkarıyorlar. Bu nedenle sizler kutsal bir emek veriyorsunuz. Halkın doğru bilgilendirilmesi için sahada ter döken tüm basın emekçilerinin emeğine sağlık. Yerel yönetimler olarak her zaman yanınızdayız.”
'Gazeteciler toplumun gözü ve kulağıdır'
DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Özer de gazetecilerin zor koşullar altında büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek, toplumun gözü ve kulağı olan basın emekçilerinin önemli bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.
'Özgür basın olmadan özgür toplum olmaz'
DEM Parti İl Eşbaşkanı Abbas Şahin ise gazetecilerin çok ağır koşullar altında çalıştığını ifade ederek, özgür basının büyük emeklerle var olabildiğini söyledi.
Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eşbaşkanı Kesira Önel, ziyaretleri için teşekkürlerini sunarak sansür ve baskıların azalacağına dÖnel, “Bu mirası bizden önceki meslektaşlarımızdan devraldık ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan, gazetecilerin gününü kutlayarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.