Bu sayfayı yazdır

Belediyelerin eşitlik politikaları Ankara’da tartışıldı

Kadın Dostu Kentler Programı kapsamında Ankara’da düzenlenen Üst Düzey Yerel Yönetim Çalıştayı’nda, yerel yönetimlerde eşitlik politikalarının kurumsallaşması, bütçe ve stratejik planlara entegrasyonu tartışılırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de JINKART, JINMAP ve Agroekoloji İklim Okulu gibi model çalışmalarıyla deneyimlerini paylaştı.

Kadın Dostu Kentler Programı Faz 3 kapsamında Ankara’da Üst Düzey Yerel Yönetim Çalıştayı gerçekleştirildi. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) iş birliğinde iki gün süren çalıştaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Dairesi Başkanı Özden Gürbüz Sümer ile Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Özlem Tekin katılım sağladı.

‘Sahiplenirse kalıcı hale gelebilir’

Çalıştayın açılışında konuşan TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan, kadın dostu kent yaklaşımının yalnızca teknik bir başlık olmadığını; belediyelerin tüm politika, bütçe ve hizmet süreçlerine eşitlik perspektifini entegre eden stratejik bir anlayış olduğunu vurguladı. Arslan, yerel eşitlik mekanizmalarının üst yönetim tarafından sahiplenilmesiyle kalıcı ve etkili hale gelebileceğini söyledi.

‘Kurumsal sahiplenme güçleniyor’

UNFPA Türkiye Temsilcisi Mariam A. Khan ise program kapsamında belediyelerde kurumsal sahiplenmenin giderek güçlendiğine işaret ederek, sürdürülebilir etki için yerel eşitlik eylem planlarının stratejik planlara entegre edilmesi ve bütçe süreçleriyle desteklenmesinin kritik önem taşıdığını belirtti.

Model çalışmaların sunumu yapıldı

Yerel eşitlik kurulları ve eylem planları üzerine üst düzey yöneticilerin katılımıyla çalışma oturumlarının düzenlendiği çalıştayda, yerel yönetimlerde kadın-erkek eşitliği odaklı politikaların güçlendirilmesi, yerel eşitlik mekanizmalarının geliştirilmesi ve belediyeler arası deneyim paylaşımı ele alındı. 25 belediyenin katıldığı çalıştayda, DBB Kadın Politikaları Dairesi Başkanı Özden Gürbüz Sümer de belediyenin örnek model çalışmalarından seçilen JINKART, JINMAP ve Agroekoloji İklim Okulu ile ilgili sunum yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin dâhil olduğu Kadın Dostu Kentler III Programı, Kadın Politikaları Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülüyor.

 

Resim Galerisi