Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Sur ilçesine bağlı kırsal mahallelerde muhtarlar ve yurttaşlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri yerinde dinledi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Sur ilçesine bağlı kırsal mahallelerde muhtarlar ve yurttaşlarla buluştu. Eşbaşkan Bucak; Yarımca, Dervişhasan ve Sarıkamış mahallelerini, Eşbaşkan Hatun ise Alibardak, Karacaören ve Koyungüden mahallelerini ziyaret etti. Ziyaretlere meclis üyeleri ile DİSKİ ve ilgili daire başkanlıklarından temsilciler eşlik etti.
Sorunlar yerinde incelendi
Mahallelerde muhtarların yönlendirmesiyle sorunlu alanları gezen Eşbaşkanlar, yol, su, altyapı ve kanalizasyon hatlarına ilişkin sorunları yerinde inceledi. Eşbaşkan Bucak ayrıca mahallede yaşayan kadınlarla bir araya gelerek kadınların yaşadığı sorunları ve talepleri dinledi.
Yurttaşlar taleplerini iletti
Gerçekleştirilen buluşmalarda yurttaşlar; su, kanalizasyon, altyapı ve açık kanallarla ilgili taleplerini dile getirdi. Bunun yanı sıra parke taşı döşenmesi, taziye evi çevresindeki yolların düzenlenmesi ve kadınlara yönelik taziye evi talepleri de gündeme getirildi. Karacaören Mahallesi’nde ise dere yatağından yayılan kötü kokuya dikkat çekilerek DİSKİ’den çözüm talep edildi.
‘Koordineli çalışma yürütülecek’
Eşbaşkanlar, iletilen sorun ve taleplerin çözümü için ilgili birimlerle koordineli bir çalışma yürütüleceğini belirtti.
Yurttaşlara teşekkür
Ziyaretlerde yurttaşlarla sohbet eden Eşbaşkanlar, “Sizi ziyaret etmek, halinizi hatırınızı sormak ve taleplerinizi dinlemek istedik” diyerek, katılım ve paylaşımları için mahallede yaşayan yurttaşlara teşekkür etti.
