Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, 2. Mezopotamya Su Forumu kapsamında kentte gelen konukları ağırladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mezopotamya Su Forumu ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi iş birliğiyle yapılan 2. Mezopotamya Su Forumu kapsamında farklı ülkelerden kentte bulunan akademisyenler ve çevre aktivistleri, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.
Mezopotamya Ekoloji Hareketi ve Ekoloji Derneği aktivistlerinden Derya Akyol ve Erdoğan Ödük ile birlikte İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Lübnan, Suriye, İran ve Irak’tan gelen katılımcıları Eşbaşkan Doğan Hatun ve DBB Meclisi Eşsözcüsü Ayhan Karatekin karşıladı.
Görüşmede, Mezopotamya Su Forumu konusu ele alınırken, konuklar, verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
Süleymaniye Üniversitesi akademisyenlerinden ziyaret
Mezopotamya Su Forumu’na katılan Süleymaniye Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Fahmy Osman, Dr. Dara Faiq, Dr. Zhino Khalid ve Miss Razan Omer de Eşbaşkan Hatun’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Eşbaşkan Hatun, görüşmede akademisyenlerle Dicle Nehri ve Mezopotamya’daki su kaynakları üzerine görüş alışverişinde bulundu.