Karaloğlu: “Bu etkinliklerle muhabbetimizi ve dostluğumuzu artırmış olacağız”

Vali Münir Karaloğlu, Sur Belediyesi ve Of Belediyesi’nin Dağkapı Meydanı’nda ortaklaşa düzenlediği Hamsi Şöleni’ne katıldı.

Karaloğlu:

“Bu ve benzeri etkinliklerle insanlarımız arasında oluşturulmaya çalışılan önyargıları kırıp atacağız.”

Diyarbakır Sur Belediyesi ve Trabzon Of Belediyesi “Halay da Bizim Horon da Bizim” sloganıyla Dağkapı Meydanı’nda Hamsi Şöleni düzenledi.

Şölen çekilen halay ve horonlarla başladı.

Şölende açılış konuşması yapan Vali Münir Karaloğlu, soğuk bir kış gününde gönülleri ısıtan, birbirine yaklaştıran, sevgi ve muhabbeti artıran güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini söyledi.

Karaloğlu şöyle konuştu:

“Anadolu toprakları hepimizi birbirimize benzetmiştir aslında. Bizim inancımız, kültürümüz, medeniyetimiz, değerlerimiz bizi birbirimize kardeş kılmıştır, bizi birbirimize dost kılmıştır. Maalesef bu dostluğumuzdan bu kardeşlerimizden bu muhabbetimizden rahatsız olanlar oldu. Bugün de var. Ama onlara inat biz kardeşliğimizi, dostluğumuzu, muhabbetimizi geliştirmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. İşte bu ve benzeri etkinliklerle insanlarımız arasında oluşturulmaya çalışılan önyargıları kırıp atacağız. İnşallah bu etkinlikler, bu gidiş gelişler var olan ön yargıları kıracak aramızdaki sevgiyi muhabbeti artıracak.” 

Son dönemlerde Diyarbakır'a gelenlerin hayranlıklarını dile getirdiğini belirten Karaloğlu, şunları ifade etti:

“Onun için biz diyoruz ki Diyarbakır'a gelip bu güzellikleri bizimle paylaşan dostlarımız, gittiklerinde memnuniyetlerini dostlarına eğer varsa bir şikayetlerini de bize ifade etsinler.”

Of’ta “Ciğer Festivali” düzenlenecek 

Karaloğlu, Karadeniz ve Diyarbakır’daki vatandaşların muhabbetlerini artırmak amacıyla Ramazan ayından sonra Of’ta “Ciğer Festivali” düzenleyeceklerini aktardı.

Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: 

“Bugün burada Of Belediyemizin bizlere ikram edeceği hamsileri tadacağız. İnşallah onlara da bizim ciğerimizi tattıracağız. Ramazan ayından sonra da bu etkinliğin Ciğer Festivali Of’ta yapılacak. O zaman da Karadenizli dostlarımız bizim ciğerimizin tadına bakarak muhabbetimizi ve dostluğumuzu artırmış olacağız.” 

Şölende Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi ile Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Karaloğlu ve beraberindekiler vatandaşlara hamsi dağıttı.

Video

Resim Galerisi