Kocaköy Boyunlu mahallesinin içme suyu sorunu çözülüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kocaköy ilçesi Boyunlu mahallesindeki içme suyu sorununu çözüyor.

içme suyu sorununu çözmek için 2 bin 54 metre uzunluğunda terfi hattı inşa etti. 

DİSKİ, uzun yıllardır su sorunu yaşanan Kocaköy ilçesine bağlı Boyunlu mahallesinin, su sorununu çözmek amacıyla çalışma başlattı.

Ekipler, 109 hane ve 445 nüfusa sahip olan Boyunlu mahallesinde 2 bin 54 metre uzunluğunda terfi hattı oluşturdu. 

Boru döşemelerini tamamlayan DİSKİ, mahalle içinde abone bağlantıları, elektrik ve mekanik çalışmalarına devam ediyor.

Çalışmaları inceleyen DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, ilçelere bağlı kırsal mahallelerde yaşanan içme suyu sorunlarını yaptıkları planlamayla çözmeye çalıştıklarını söyledi. 

“Bahçe-bostan sulaması içme suyuyla yapılmamalı”

Kırsal mahallelere daha iyi hizmet sunabilmenin yolunun abone bağlantılarından geçtiğini ifade eden Tutşi, ayrıca içme suyuna herksin ulaşabilmesi adına bahçe ve bostan sulamalarının içme suyu ile yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Kırsal mahallelerde içme suyu sorununu çözmek için çalıştıklarını belirten Tutşi, şöyle konuştu:

“Kar amacı gütmeyen DİSKİ, tüm gelirlerini abonelerden topladığı su faturalarından sağlıyor. Boyunlu mahallemizin su sorununu yaptığımız çalışmayla çözüme kavuşturduk. Ama unutulmamalı ki, hala bazı kırsal mahallelerimizde içme suyu sorunları bulunuyor. Bunları da çözüme kavuşturmak için herkesin kaçak su kullanımı konusunda tavır alması, izin vermemesi ve faturalarını zamanında ödemesi gerekiyor.”

Resim Galerisi