Amatör spor kulüplerine dev destek

Vali Su: 

Biz istiyoruz ki tüm amatör spor kulüplerimiz daha fazla çocuğumuza ulaşsın, daha fazla genç kardeşimiz sporla buluşsun, spor yaparak kendini geliştirsin. Boş zamanlarını kötü alışkanlıklarla değil spor gibi güzel alışkanlıklarla doldursun.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Amatör Spora Dev Destek” sloganıyla kentte 14 farklı sportif branşta faaliyet yürüten 107 spor kulübüne 2 milyon 245 bin lira nakdi yardımda bulundu. 

Amatör spor kulüplerine yardım için Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Talaytepe Spor Kompleksinde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstikal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar sinevizyonda tanıtıldı.

Törende, 21 branşta eğitimlerin verildiği “Spora Gel” kurslarında eğitim gören kursiyerler hünerlerini sergiledi. 

Vali Ali İhsan Su, yaptığı konuşmada, kentte her alanda her sektörde çok önemli yatırımlar yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Gençlere yönelik önemli bir hizmet için bir araya geldiklerini belirten Vali Su, şöyle konuştu:

“Bakanlık, Valilik, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak gençlerimize yönelik önemli yatırımları gerçekleştiriyoruz. Hem zihinsel hem de bedensel anlamda sağlıklı gençler yetiştirmek istiyoruz. Bunun da araçlarından bir tanesi spor. 2022’de başlayıp şu anda devam eden 63 projede, 700 milyon liralık kaynakla hizmet veriyoruz. Bu 63 projenin 27 projesini Büyükşehir Belediyemiz yürütüyor.”  

Vali Su, Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl 22 bin çocuğu sporla buluşturduğunu hatırlatarak, 2023 yılında 25 bin çocuğu sporla buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. 

2022’de sınavlara hazırlanan 10 bin öğrencinin Büyükşehir Belediyesi kurslarında ücretsiz eğitim gördüğünü anlatan Vali Su, bu yıl 18 bin öğrenciye ulaşmayı amaçladıklarını aktardı. 

Vali Su, Kız Yurdu Konuk Evi’nde verilen ücretiz konaklama ve eğitimin öğrenciler açısından önemine değinerek, bu yıl üniversiteyi kazanan Diyarbakırlı öğrencilere Büyükşehir Belediyesi’nin 2 bin 500 lira destek verdiğini anımsattı. 

“Üniversitelerarası Yaz Spor Oyunları” düzenlenecek

Vali Su, gençlerin festival havasında vakit geçireceği bir program gerçekleştireceklerini belirterek şunları dile getirdi:

“Bakanlık, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi olarak Diyarbakır’da 30 Nisan 8 Mayıs tarihleri arasında “Üniversitelerarası Yaz Spor Oyunları”nı gerçekleştireceğiz. Ülkemizin her tarafından öğrenciler burada yarışmalara katılacak, oyunlar oynayacak.” 

“Spora destek vermeye devam edeceğiz”

Vali Su, konuşmasını şöyle tamamladı:

“14 farklı branşta faaliyet yürüten 107 spor kulübüne 2 milyon 245 bin lira nakdi yardımı şimdi burada gerçekleştiriyoruz. Biz istiyoruz ki tüm amatör spor kulüplerimiz daha fazla çocuğumuza ulaşsın daha fazla genç kardeşimiz sporla buluşsun. Spor yaparak kendini geliştirsin, boş zamanlarını kötü alışkanlıklarla değil spor gibi güzel alışkanlıklarla doldursun. Spor kulüplerimiz bizim için önemli, Büyükşehir Belediyesi olarak amatör spor kulüplerine, spora destek vermeye devam edeceğiz.”

Vali Su, konuşmanın ardından amatör spor kulüplerine temsili çek verdi, hatıra fotoğrafı çekti. 

Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, Gençli ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Dayan, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, spor kulüpleri temsilcileri ve sporcular katıldı.

Resim Galerisi