Eşbaşkan Bucak, bağımlılığa karşı başlatılan kampanyaya destek verdi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Şîyar Be Uyuşturucu ile Mücadele Platformu tarafından bağımlılığa karşı Koşuyolu Parkı'nda başlatılan kampanyanın start programına katıldı.

Şîyar Be Uyuşturucu ile Mücadele Platformu tarafından "Bağımlılığa karşı özgür bir yaşam için rabin (kalkın)" şiarıyla yürütülen kampanyanın başlangıç programı Koşuyolu Parkı'nda gerçekleştirildi.
Kampanyanın start programına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak'ın yanı sıra ilçe belediye eşbaşkanları, milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Programda platform adına açıklamanın Kürtçesini Platform Eşsözcüsü Gülşen Demir, Türkçesini ise Platform Eşsözcüsü Murat Kan okudu.
Bağımlılığa karşı ortak mücadele çağrısı
Açıklamada, madde bağımlılığı, fuhuş, kumar ve insanı kendi özünden uzaklaştıran her türlü bağımlılık biçiminin toplumsal yaşamı hedef aldığı belirtilerek, bu alanlarda yürütülecek mücadelenin yalnızca bireyi değil, toplumun ahlaki ve politik varlığını savunma mücadelesi olduğu ifade edildi. Açıklamada, gençlerin, kadınların ve toplumun bağımlılık politikalarına karşı ortak mücadele etmesi çağrısı yapıldı.







