Page 201 - 2017_yili_faaliyet_raporu
P. 201
STRATEJİK AMAÇ Halkın sağlık ve yaşam konforu için üretimden sofraya gıda güvenliğini
4.6 sağlamak
STRATEJİK HEDEF Halkın güvenli ve kaliteli gıda maddelerine erişiminin sağlanması için iş-
yeri çalışma şartlarının uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi,
4.6.1 semt pazarlarının rehabilite edilmesi, hayvan kesimlerinin ve satışları-
nın kontrol altına alınması
PERFORMANS Güvenli ve kaliteli gıda maddelerine erişiminin sağ- %88
HEDEFİ / BAŞARI lanması için etkili çalışmaların yürütülmesi Başarılı
ORANI
4.6.1.S
Hedefe İlişkin Sapmanın Performans hedefi gerçekleşmiştir
-
Nedeni
Hedefe İlişkin Alınacak
Önlemler
Sorumlu Birimler
Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
S.P. Stratejik Plan 2017
Kodu
4.6.1.1 Projeler / Performans Hedefe Başlangıç Yılsonu Gerçekleşme Performans (%)
Faaliyetler Göstergeleri Etkisi (%) Değeri Hedefi Değeri
4.6.1.3
4.6.1.4 İlçelere standart- Mezbahane yapı- %6,3 - 1 - %0 Düşük
4.6.1.5 lara uygun yeni lan ilçe sayısı %6,3 - %100
mezbahanelerin Mezbahane yapı- %0 %0 Düşük
yapılması mının tamamlan-
ma oranı
Kurban Bayramın- Kurban kesimi için
da halk ve çevre hazırlanan alan %6,3 - 4 4 %100 Başarılı
sağlığını korumak, sayısı
hijyenik kesim ve Yapılan denetim %6,3 - 16 16 %100 Başarılı
satış için gerekli ön- sayısı %10 %100 Başarılı
lemlerin alınması
Gıda analiz labora- Ön hazırlıkların ta- %12,5 - %10
tuvarının kurulması mamlanma oranı
Ruhsatlandırma iş-
lemlerinde hijyenik
ve teknik şartların Düzenlenen rapor %12,5 - 500 830 %100 Yüksek
sağlanması için sayısı
çevre sağlık raporu
düzenlenmesi
Belediyeler arasında Yapılan koordinas- %6,3 - 3 4 %100 Yüksek
mevcut olan “gıda yon toplantı sayısı
- 1 2 %100 Yüksek
4.6.1.6 denetim koordinas- - 5.000 5.561 %100 Yüksek
4.6.1.7 - 500 552 %100 Yüksek
yonu”nun diğer ku- Mevcut koordinas- - 120 359 %100 Yüksek
- 145 145 %100 Başarılı
rumların katılımıyla yona yeni katılan %6,3
güçlendirilmesi kurum sayısı
Gıda üretim ve Yapılan denetim %3,1
satış yerlerindeki sayısı
hijyen, fiziki ve Düzenlenen du-
teknik şartların rum tespit tutana- %3,1
oluşturulması ğı sayısı
için gıda denetim Düzenlenen imha %3,1
ve bilgilendirme tutanağı sayısı
çalışmalarının İftar çadırları ile
periyodik olarak ilgili yapılan gıda %3,1
gerçekleştirilmesi denetimi sayısı
Faaliyet Raporu 2017 201