Page 201 - 2017_yili_faaliyet_raporu
P. 201

STRATEJİK AMAÇ         Halkın sağlık ve yaşam konforu için üretimden sofraya gıda güvenliğini
4.6                              sağlamak

         STRATEJİK HEDEF         Halkın güvenli ve kaliteli gıda maddelerine erişiminin sağlanması için iş-
                                 yeri çalışma şartlarının uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi,
4.6.1                            semt pazarlarının rehabilite edilmesi, hayvan kesimlerinin ve satışları-
                                 nın kontrol altına alınması

         PERFORMANS              Güvenli ve kaliteli gıda maddelerine erişiminin sağ-                                                %88
         HEDEFİ / BAŞARI         lanması için etkili çalışmaların yürütülmesi                                                        Başarılı
         ORANI
4.6.1.S

Hedefe İlişkin Sapmanın          Performans hedefi gerçekleşmiştir
                                 -
Nedeni

Hedefe İlişkin Alınacak
Önlemler

Sorumlu Birimler

                                 Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı  Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı

  S.P.   Stratejik Plan                                                                 2017
 Kodu
4.6.1.1  Projeler /              Performans            Hedefe Başlangıç Yılsonu                                        Gerçekleşme  Performans (%)
         Faaliyetler             Göstergeleri          Etkisi (%) Değeri Hedefi                                           Değeri
4.6.1.3
4.6.1.4  İlçelere standart-      Mezbahane yapı-       %6,3                          -     1                           - %0 Düşük
4.6.1.5  lara uygun yeni         lan ilçe sayısı       %6,3                          -  %100
         mezbahanelerin          Mezbahane yapı-                                                                       %0 %0 Düşük
         yapılması               mının tamamlan-
                                 ma oranı

         Kurban Bayramın- Kurban kesimi için

         da halk ve çevre hazırlanan alan %6,3 -                                              4                        4 %100 Başarılı

         sağlığını korumak, sayısı

         hijyenik kesim ve       Yapılan denetim       %6,3                          -        16                        16 %100 Başarılı
         satış için gerekli ön-  sayısı                                                                                %10 %100 Başarılı
         lemlerin alınması

         Gıda analiz labora-     Ön hazırlıkların ta-  %12,5                         -  %10
         tuvarının kurulması     mamlanma oranı

         Ruhsatlandırma iş-

         lemlerinde hijyenik

         ve teknik şartların     Düzenlenen rapor      %12,5                         -  500                            830 %100 Yüksek
         sağlanması için         sayısı

         çevre sağlık raporu

         düzenlenmesi

         Belediyeler arasında    Yapılan koordinas-    %6,3                          -    3 4 %100 Yüksek
         mevcut olan “gıda       yon toplantı sayısı
                                                                                     -    1 2 %100 Yüksek
4.6.1.6  denetim koordinas-                                                          -  5.000 5.561 %100 Yüksek
4.6.1.7                                                                              -   500 552 %100 Yüksek
         yonu”nun diğer ku- Mevcut koordinas-                                        -   120 359 %100 Yüksek
                                                                                     -   145 145 %100 Başarılı
         rumların katılımıyla yona yeni katılan %6,3

         güçlendirilmesi         kurum sayısı

         Gıda üretim ve          Yapılan denetim       %3,1

         satış yerlerindeki sayısı

         hijyen, fiziki ve       Düzenlenen du-

         teknik şartların        rum tespit tutana- %3,1

         oluşturulması           ğı sayısı

         için gıda denetim       Düzenlenen imha       %3,1
         ve bilgilendirme        tutanağı sayısı

         çalışmalarının          İftar çadırları ile

         periyodik olarak ilgili yapılan gıda %3,1

         gerçekleştirilmesi denetimi sayısı

                                                                                                                       Faaliyet Raporu 2017 201
   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206