Başkan Atilla’dan hasta yakınlarına ücretsiz konaklama hizmeti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve çevredeki kentlerden gelen hasta yakınlarının konaklama sorununu çözmek için çalışmalarını yürüttüğü 400 kişilik misafirhane hizmet vermeye başladı. Refakatçi belgeleriyle gelip misafirhaneden ücretsiz faydalanan hasta yakınları, artık konaklama sorunları kalmadığını belirterek, “Hasta yakınlarının en büyük sorununu çözdüğü için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın talimatıyla, Doğu ve Güneydoğu'nun sağlık merkezi konumundaki Diyarbakır'a çevredeki yerleşim yerlerinden gelen ve haftalarca kentte kalan gelir düzeyi düşük hasta yakınlarına misafirhane imkanı sağlandı.

Ücretsiz konaklayacaklar

İmkanları bulunmadığı için hastane koridorları veya bahçelerinde sabahlayan hasta yakınlarının konforlu ortamda konaklamaları amacıyla 400 kişilik kapasitesi olan misafirhane hizmet vermeye başladı. Yenişehir ilçesi Yıldız Sokak’ta daha önce öğrenci yurdu olarak kullanılan ve kamu kaynaklarıyla yapılan misafirhanede, hasta yakınları hastanelerden aldıkları refakatçi belgeleri ile gelip ücretsiz konaklıyor.

Hasta yakınları, hastalarının tedavi süresi boyunca misafirhaneden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

20 personel hizmet veriyor

Hasta yakınlarına 20 personelin hizmet verdiği misafirhanede, çamaşırhane, ütü odaları, idari odalar, acil durumlarda ayakta tedavi amacıyla revir ve yemekhane bulunuyor.

‘Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz’

Misafirhanede konaklayan hasta yakınları, hasta yakınlarının yıllardır konaklama sorunu yaşadıklarını belirterek, “Çevre illerden Diyarbakır’daki hastanelere geliyoruz. Hastalık durumuna göre kimi zaman birkaç gün veya daha fazla burada kalıyoruz. Kışın hastane koridorlarında yazın da hastane bahçelerinde kalıyorduk. Büyükşehir Belediyesi'nin hasta yakınları için açtığı misafirhanenin hizmet vermeye başladığını duyduk. Bundan sonra hastalarımızı Diyarbakır’a getirdiğimizde gelip Büyükşehir Belediyesi’nin misafirhanesinde kalacağız. Artık konaklama sıkıntımız kalmadı. Biz hasta yakınlarının en büyük sorununu çözdüğü için Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanımız Cumali Atilla’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

« Mart 2017 »

Bulutlu