Büyükşehir Belediyesi Evden Çıkamayanlar için Seyyar Konser Düzenledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı evlerinden çıkamayan vatandaşlara moral vermek amacıyla seyyar konser etkinliği düzenledi.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınının Diyarbakır’da yayılmaması için tüm birimleriyle büyük bir mücadele örneği sergileyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge kapsamında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar için seyyar konserler vermeye başladı.

Dört dilde şarkılar söyleniyor

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatları doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Korusu, sahneye dönüştürülen üstü açık otobüsle Diyarbakır’ın merkez ilçelerindeki mahalleleri dolaşarak söyledikleri Türkçe, Kürtçe, Soranice ve Zazaca şarkılarla vatandaşlara müzik ziyafeti verdi. Pencere ve balkonlarına çıkarak konseri büyük bir beğeniyle dinleyen vatandaşlar ise zılgıt ve alkışlarla koro üyelerine eşlik etti. Verilen konserlerin ardından Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun selamını ileten koro üyeleri Diyarbakırlılardan evde kalmalarını istedi.

Seyyar konserler devam edecek

Evlerinden çıkamayan Diyarbakırlıların moralini yükseltmeyi hedefleyen seyyar konserler, sokağa çıkma kısıtlamaları süresince devam edecek.