bbc
    banner sur disi
    banner nazim hikmet

Diyarbakır'da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen kutlama programına katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 98. yıldönümü, Diyarbakır'da coşkuyla kutlandı. Valilik önünde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Vali Hüseyin Aksoy, askeri ve mülki erkan, öğrenciler, öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Gençlik haftası münasebetiyle düzenlenen “Kurumlararası Valilik Kupası Turnuvası” yarışmalarında dereceye giren sporculara ödülleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından Sur Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi. Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından Wushu gösterisi gerçekleştirildi. Dicle Üniversitesi Turizm ve Animasyon gösterileri topluluğu tarafından yapılan ‘zeybek’ gösterisinin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular tarafından Kick Boks gösterisi yapıldı.

Tören Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen stilize halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

« Mayıs 2017 »

• 28 Mayıs 2017